nuffnang

Thursday, July 23, 2009

teringin nak update tp......!

takde idea yg datang....
tak tau nak citer pasal apa.....
walaupun saya memang rasa nak update blog saya yg tak seberapa ni...

nak citer pasal anak2....?
apa yg nak diceritakan, keadaan yg sama hari2...
kecuali ariana, si bongsu kesayangan saya... gigi atas dah tumbuh 2 & bawah lagi satu... total, 5 batang gigi! comel!


nak citer pasal masak2 / makan?
ala... saya masak benda yg sama tiap2 hari...
nak citer pasal makan kat luar.., semalam ngan arini saya makan kat umah je!


nak citer pasal jalan2...?
mana ada saya gi mana2 2-3 ari ni... abis, nama pun weekdays.. nak kemana, sah2 encik suami bekerja dan pulang malam!


nak citer pasal shopping....?
dah tak kemana2, apa yg nak di shopping.... eh eh.... boleh je shopping online kan!
tak, saya tak shopping apa2... lagi! tapi, saya tengah mengidam satu tote bag...! :p


errmmmm... semalam saya order 2 novel dr jemari seni... itu je lah pun!
js, post lah cepat2 buku saya, tak sabar2 nak baca nih!


nak citer pasal movie....?
dah lamaaaaa sangat saya tak gi tengok wayang! filem terakhir yg saya tonton adalah bee movie, tragis kan!!! masa menonton bee movie tu, adam dalam setahun lebih... he's enjoy it! sampai arini saya masih terdengar2 ketawa adam masa menonton citer tu!


setakat menonton vcd2 cap ayam adalah... dengan aquos 32" kat umah tu! (ke saya kena beli yg lcd yg besaaaaar lagi utk dapat kan impact dalam cinema!).. so, makna nya, saya ada la tengok filem2 terkini.... dan vcd2 kegemaran anak2 saya... contohnya: sesame street, blues clues!

tapi saya amat tertarik ngan satu movie ni... karya tempatan. Tajuknya, syurga cinta.. simple storyline, script yg kelakar ngan lawak sindir ala p.ramlee..., lakonan awal ashaari yg bagus, takde scene melampau (ganas, seksi, ngada2....)! saya suka sangat! tahniah filem malaysia!


nak citer pasal man-u vs malaysia?
semua orang dah tau result nyer....
1st game 3-2, rematch 2-0.....
tapi, epl season ni memang saya tak tengok bola...
sebabnya....
saya ni penyokong....
mamat yg hensem nih!
charming kannnnnnn!
so, mana team yg dia manage, team tu la yg saya sokong! :p


nak citer pasal wishlist?
.... iskkk... iskkk...
saya tak pernah lak buat wish2 list nih!
yang saya tau dalam kepala ada tersenarai beberapa item yg saya mesti beli & suami saya mampu bayar!!! heeeeeee......!
perkara pertama yg saya mesti beli adalah, kitchen utensils....
percaya tak??!! all these while, saya tak pernah beli segala sudip, senduk yg mahal... semuanya dlm range rm1.90 - rm4.90!!! betul, saya tak tipu! tu la.., bila dah murah sangat, boleh pakai pun dalam sebulan dua je lah.. so, this time around, saya nak beli yg elok sket..., ye lah, saya kan memang memasak hampir tiap2 hari, kira berbaloi lah kalau beli yg ada nama pun, kan! tak gitu! ohh.. lupa, saya gak kena beli can opener & peeler!

novel ni... the time traveller wife. pada mulanya di recommend oleh seorang adik manis ni, baca synopsis macam best.... then, dapat tau rupanya bulan October ni, movie based on this novel akan keluar... lagi lah rasa nak beli cepat2!


perfumes.... dah nazak dah perfume yg ada...
tak kisah lah beli brand apa pun... tp dlm kepala dok fikir daisy by marc jacobs...
tp.. my all time fav smell is, Eternity by CK... giler, saya ni cam old timer kan...! tapi saya rasa eternity tu it's really me!



saya nak new handphone.... bila hubby tanya semalam, saya kata tak kisah lah apa pun, janji cun! brand apa pun ok... tapi, saya teringin nak hp nih! amat cunnnnnnn!
doakan en asben membaca blog saya arini ye!


saya tengah gilakan tudung hajaba sekarang ni.... selesa, cantik dan rasa cam comel je bila saya pakai... (ada unsur2 perasan disitu!!!) kali ni nak kaler pink, light purple, cream....

wrist watch & sunnies.....
lama tak beli jam tangan..
jam terakhir yang saya beli ialah...... uikssss! saya tak ingat,... elle.. ke guess... memang ilang ingatan jap! mata tu tengah pregnant kan anak sulung kesayangan saya, adam dzarif! giler lamaaaa....! sekali lagi, brand tak kisah sangat...!
sunnies pun kena beli baru.... yang morgan tu, birthday pressie dr hubby last year.. so, kira kena up to date sikit lah ye! :p




eh eh.....
saya dah dapat satu entry laaa......!
heeeee.........!
ps- semua gambar (kecuali gambar anak2 saya) adalah hasil sumber google image. mintak halal ye..!

4 comments:

honeylanz said...

just 1 n3 but complete all in ;)
me too mengidam Gucci n Daisy by Marc Jacob!!

Hezesuze said...

haha ze tgh tunggu adiah besday dr abg pomen ku....apa agaknye ek...hehehe

kucingorengemok said...

macam ni panjang entri boleh kata takde idea! waaa... kalau ada idea terus buat novel kot :)

linahilmin said...

lina - honeylanz,
oohh.. kita mengidam sama2 kay!

lina - hezesuze,
oppssss, haruslah yg special gitu kan!

lina - kucingorengemuk,
ha ha! klu novel mesti dah takde org baca blog ni!

nuffnang