nuffnang

Thursday, December 30, 2010

roarrrrrrrr!







CONGRATULATIONS GUYS!








this is the man behind it, he's cool, smile all the time, but his prediction always right!
we won 2009 SEA Games which everyone thought its was fluke, but now you prove it again!




Congratulations K.Rajagopal!

Congratulations Harimau Malaya!









Tuesday, December 28, 2010

dear my blogger friends, update la blog korang sekarang...!

rasa(???) macam ada masa untuk menjengah blog kawan2..
tapi, alaaaaaaa..... ramai lagi yg belum update.., nak i update my own blog tersangat lah malas..
so, friends.. siler-siler update korang punya blog sekarang and i promise to click korang nyer Nuffnang banyak2! hiksss......

Monday, December 27, 2010

hari ni saya masak tau!

photo

setelah beberapa hari 'off duty' hari ni saya masak! simple je pun, takdelah kambing bakar, ayam golek pun! ayam masak kicap, daging asam pedas & kobis masaj lemak putih. sila-sila... :p

easy fortune happy life

sukaaaaa citer Taiwan nih!
dulu dah ada, tp 8tv dg baik hatinya buat ulang tayang;
waktu siaran : 3pm - 4pm (weekdays)
















selamat menonton!

Saturday, December 25, 2010

Friday, December 24, 2010

Blog masakan yg meruntun jiwa!

Yang betulnya bukan setakan meruntun jiwa, dah tahap meleleh ailio tau!
Masakan yg sedap, resepi yg jelas & gambar yang sangat cantik!
Ni empat link yg menjadi 'wajib lawat' sampai merembes ailio!





http://topsyturvymum.blogspot.com


http://tiffinbiru.blogspot.com


http://bisousatoi.com


http://hannamemories.blogspot.com




Klu tengok blog diaorang automatik rasa rajin..., once sampai dapur hilang lak rasa rajin tu!
Adehhhhhh.......
Dasar P kannnnssss!

Thursday, December 23, 2010

sausage cheese puff

photo

live telecast ni pic ni! rajin kan my anak bujang; ada yg nak booked siap2? muahahaaaaa!

tunggu kejap ye...

banyak gambar yg boleh dikongsi & juga ceria yg boleh disampaikan....
Tapi,
masa yg masih belum ada!








ps- Alhamdulillah. Abang & adik dah kembali bermain & ketaw riang seperti biasa! :)

Wednesday, December 22, 2010

my lil girl down with fever

photo

melepek! lembek! kesian sangat tengok! so, ni lah pengubat nya, 'youtube-ing' sesame street with IPad! get well soon darling, i miss ur laugh & cheekyness!

Tuesday, December 21, 2010

UNIFI Rocks!

photo

rasa berbaloi kalaupun bayar rm250 p/mth! satu umah leh wifi! laju berdesup lak tu! happy me! :) harap2 laju sampai bila2 lah ye! :p

Thursday, December 16, 2010

Alhamdulillah, at 4 yo Adam dah boleh membaca

Syukur!

Ini benda yg saya tak pernah ceritakan kat blog sebab saya rasa buat tambah sakit kepala! My son seorang kanak2 yg lambat bercakap. hatini risau hanya Dia yg tahu. Dah jumpa pakar semua cakap nothing wrong ngan his ear, check semua pun kata ok. Then i heard about speech theraphy, plan to bring him there too. Until one fine day, saya jumpa sorang doc ni, dia suggest i bwk Adam jumpa pakar kanak2 yg specialist in brain kat SJMC.., ibu mana yg nk terima kan. Tp dlm kepala dah set, untuk kebaikan Adam, ill do anything! Tapi before buat appt semua, doc tu kata; Adam is only 3thn lebih masa tu, why not we give him chance until dia 4tahun. Ok, fine!

ALHAMDULILLAH, tepat2 hari lahir dia yg keempat, dia mula bercakap!
And luckily dia terus bertutur dgn full sentence, cuma kelakar la sebab dia tak faham bila kita converse in bahasa, kena speaking okeh!
Baru lah mummy dia realize yg sepanjang 4 tahun tak bercakap tu, byk input yg dia kumpul dlm kepala, sebab dia terus boleh cakap a-z, 1-100... Mula perasan yg byk words yg dia kenal.. First thought, dia dah hafal every words tu, sampailah one day i ambil a few of his storybooks and asked him to read. Again, syukur ngan rahmat Allah, betul yg dia dah boleh membaca! Dalam tempoh 5 bulan baru bercakap, he now can read! Besarnya pencapaian tu! Sebanyak mana saya bersyukur, sebanyak itulah juga saya berbangga..! Without formal education (dah register real kids masa awal 2010, tp dia nangis sangat2, end up pergi 2 hari je!!! - abis burn duit rm1k+!... Huhuhuuuu), so memang semuanya dia usaha sendri throughhis observation lah kot!

So, for those mothers out there, if ada masalah anak lambat bertutur, jangan risau & yg penting jgn putus asa! Treat diaorang macam anak2 lain yg boleh bercakap juja sebabdiaorang faham apa yg kita cakap. Layan macam biasa tanpa beza2kan diaorang. Always cari ruang, masa & peluang untuk bercakap dengan dia, walaupun he didn't reply or give any reaction. Berbual macam biasa. Never ever rendah2 kan diaorang. Dan most important, tak perlu bgtaau semua org yg anak anda lambat bercakap; bukannya apa sebab kadang2 kata2 orang boleh buat kita bertambah runsing. Doa & tawakal pada Allah sebab semua kejadian dibumi & langit adalah dalam kuasa Dia yg Maha Esa.



ADAM DZARIF,
cinta hati mummy & daddy, we always proud of u! Not only because u can read at very young age, but for every single thing yg u achive.
Im proud the day u're born, the very first time i hold u in my arms...
Im proud when u can crawl,
Im proud when ur first tooth out from ur gum,
Im proud when u take ur first step to walk....
Im proud because u such a good abang to ur sister...
Yes ADAM, if one day u read this, u should know that im always proud of u!
Congratulations on your achivement, i know u work hard in your own way untuk kenal huruf2 dan seterusnya belajar membaca!

Monday, December 13, 2010

quote dari Ustaz Zaharuddin

"Wanita amat sukakan kecantikan, maka Allah menjadikan fizikal wanita amat cantik namun cepat dimakan usia berbanding lelaki. Jika kecantikan diyakini modal utk mencapai kebahagian, hilanglah kebahagian itu dimakan usia. Wanita solehah menjadikan kecantikan ROHANI & ADAB sbgi modal mencapai bahagia, dlm rumahtangga, dun...ia & akhirat, lalu ia berkekalan"
http:www.zaharuddin.net

KFC pun ada EGGs Tart!

eh ehhh..., dont rubbed korang nyer mata, betul lah...
KFC = Kentucky Fried Chicken

ni the latest on their menu, egg tart...
i bought 6pcs = rm10.60..
kira ok lah kan...
tapi, rasanya memang sangat sedap!

sla masukkan dlm list "Mesti Cuba" korang ye... sedap sangat sedap lah!







hari ni pun nak mintak husband beli lagi bila dia balik kerja nanti!
:)

Sunday, December 12, 2010

dia sudah kembali - McD Prosperity Burger

photo

beef prosperity, mcfizz & curly fries! perfecto! :)

tak sukaaaaa!

photomap

arghhhh! pipi ariana berbintat kena gigit nyamuk. kulit dia sgt sensitif, kena apa2 pun akan lambat baik, worst case akan tinggal bekas! ni kena pulak kat pipi, tak seronok lah! mopiko lai la! :(

Wednesday, December 8, 2010

2 hidangan untuk mata! :)

pasal handbag lagi...
bukan milik saya pun, semua picture hasil enche' google..!

2 bag yg harganya lebih kurang sama!


1. Marc by Marc Jacobs
Baby Groovee in Rosie






2. Coach
Coach Sophia in Red



santek2 kan!



Monday, December 6, 2010

Awal Muharam

photo

Salam Maal Hijrah. Dear Friends, jgn lupa baca doa akhir tahun & awal tahun ye.. & Surah Yaasin jugak. Moga tahun depan kita akan jadi lebih baik dr tahun ini. Insyallah, Amin. Selamat Tahun Baru Islam!

Sunday, December 5, 2010

size 14 / size 16 / size L

Im 6mth+ pregnant and thats the size of tops that im wearing now. ikut cutting baju la kan..
tapi seluar jgn harap lah, awal2 lagi ive to wear maternity pants... ni pun perut sangat besar! (isk isk isk)...
but, utk baju, im more than happy.., actually tak perlu pakai baju maternity pun (tapi, bila lalu (9month punya butik tu, harus lah beli jugak..), dan selalunya baju2 yg menjadi pilihan adalah dr Dorothy Perkins... (sebab senang dpt size & cantik jugak!)... so, even after pregnant i tak takut sangat bab size baju, cuma 'perut' tu yg bakal jd igauan ngeri! adehhhhhh!
but then, klu dpt turun sampai size 8 kerrrr...., tak ke best??? (ni berangan??? ehhhh, anggap je motivasi diri!) ngeeeee.....





mau slim...
mau slim...
mau slim....



:p


Friday, December 3, 2010

Adam's artwork

photo

this is his artwork using pc; ok la kan for 4yo. he definately inherit his daddy's hand, tangan seni camtu. klu ikut mummy, sampai hari ni pun draw org lidi pun tak cantik! muehehehe!!

Thursday, December 2, 2010

my little bowling's star

He loves to play bowling so much.
he using the lightest ball yg ada (for me, still heavy lah!)





bukti utama!
first tengok nama sendiri, he's sooooo excited!

pilih bola dulu...



ready...




hit it!



ermmm....
we see how...

satisfied with his own marks..





it such an enjoyable moment for him & for us too!

Wednesday, December 1, 2010

Munawwarah - Awal Muharam Special Discount!






yeayyyyy!
sangat excited sebab memang dah plan nak beli 'beberapa' helai plain Munawwarah tudung, tup tup.. tengok kat fb ada update bgtau yg bakal ada sale! sangat gembira okeh!



date : 2 - 7 Disember 2010

Special Offers :
Selendang T Munawwarah 30% off
Tudung T Munawwarah 20% off
Tudung T Small Munawwarah 10% off
Tudung Munawwarah Collection 40% off

For purchase of every RM300 for clothes -get RM10 discount voucher for limited edition Munawwarah tudung.





blog Munawwarah : http://munawwarahdesign.blogspot.com/

Keropok Lekor Terengganu - order online atau sms pun boleh!







last week memang rasa teringin nak makan sangat2.
beli yg dijual di tepi2 jalan...., ala, rasa tepung melebihi rasa ikan! keras pulak tu! (tapi beli rm2 tetap abis! ngeeeeee!)
diberitahu oleh seorang sahabat ada yg menjual keropok lekor Terengganu secara online!
Wahhhh, ini sudah bagus!
malam tu jugak terus sms, dan bankin duit.
dan semalam dah sampai! (bg masa 1 week ye, diaorang ni banyak sgt tempahan!)
Alhamdulillah, berbaloi penantian i!
rasa keropok yg padat ikan & sos yg sedap!
yeayyyyy!
so, sekarang tak perlu fikir nak kena booked Air-Asia pegi Terengganu untuk beli keropok yg sedap!

teringin???

facebook : http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001258099005
(add jangan takk add!)


takde facebook???
nah no hp, sms pun boleh!
016-921 4557
012-922 3255


dan ini pula adalah senarai harga mengikut pakej;
Set A-20 Btg + 1 Btl Sos= RM39
Set B-30 Btg + 1 Btl Sos= RM49
Set C-40 Btg + 2 Btl Sos= RM69

ohhh, lupa, nama tokey: Hariss






*malam semalam mkn keropok, pagi ni pun sama..., nanti lunch pun mau makan keropok.. hemekkkk, makan keropok sampai lebam!*

nuffnang