nuffnang

Thursday, March 25, 2010

KARAOKE vs KARAT-OKEH!!!

ha ha!!!
bergembira seisi keluarga di Green Box, Aeon Bukit Tinggi, Klang...
kejadian berlaku pada satu hujung minggu; menyumbang kan suara dengan harapan hujan akan turun di musim2 panas sekarang ni!!! boleyyyy???


ariana really enjoy lepak kat sini...
siap menyanyi, melompat, berlari & makan dgn riang gembira!
berbeza dgn abang nya adam, yg hanya bersenyum2 malu bila di hulur mic! serius, pemalu sungguh anak bujang mummy ni!




microfon letak dulu, kita minum dulu!!!



website redbox / greenbox : http://www.redbox.com.my

Tuesday, March 23, 2010

Crocs latest design

bought this pair of shoes last week utk anak bujang ku tercinta! (sorry adik, adik baru je beli clarks last couples of week! lgpun adik dah ada crocs, so, mummy cuma beli jibbits hello kitty utk adik di crocs kali ni..)

comes in few colours selection, crocs design ni nampak sangat2 masculine, maybe sebab ada 'croc putih' di depan tu.. size utk adults pun ada.

utk anak2 yg meminati mickey & minnie mouse, juga ada beberapa design baru di butik crocs.













utk segala maklumat mengenai crocs ada disini: http://www.crocs.com.my/

Monday, March 22, 2010

bad habit..... duhhhhh!

this is my bad habit yg paling ketara.... kalau dok diam2 tengok tv ke, ralit baca novel ke atau baring2 atas katil tapi tak leh tido, i mesti tarik rambut... or lebih tepat lagi, tarik rambut gatal!!! memang dah lama habit ni start, rasanya since teenage years... ingat lagi, my mum used to tegur klu nampak i dah start letak tangan kat atas kepala.... seriously, ada try nak buang tapi adoiiiii.. bila dah start buat tu cam best je! luckily, rambut kita ni jenis yg akan grow semula around 100-500 helai setiap hari... kalau tak, cuba bayang kan... dari remaja sampai sekarang????? ngeri okeh!!!! duhhhhhhh!!!



Wednesday, March 17, 2010

tikus putih & pari-pari dtg lah umah i plsssss.....!

dah dua hari badan rasa tak sihat sangat2, sengal2 la, backpained, stiffneck, headache... cukup lengkap semua ada. bila tak sihat mcm ni, so house chores semua terbengkalai... ngan pinggan penuh satu sinki, dirty laundy, baju yg belum berlipat piling up, umah2 yg bersepah2 ngan mainan & buku2 anak tak payah cerita lah... and how i wish, ada tikus putih & ibu pari yg pegi jumpa cinderella yg tolong dia buat keje umah, tukar kan labu jd kereta kuda cantik, and wat fully make-over for her datang lah wat surprise kat umah i ari ni!!!! plsssss.....! i taknak la makeover & kereta kuda bagai, datang kejap tolong beres kan keje rumah pun dah cukup lah!

yes??? NO???!!!!!

adehhhhhhhh!




Tuesday, March 16, 2010

anak2.... ini je yg mummy pinta

Adam Dzarif, Ariana Damia....
There's so many things changed in my life since abang & adik hadir dalam hidup mummy... banyak yg mummy kena ubah & banyak juga yg perlu dikorbankan,, but, i never regret.. tak pernah & takkan!!! both of you datang dalam package yg amat bernilai; kebahagian, kegembiraan, keceriaan... tak boleh digambar dengan kata2.. kalau lah boleh, semua benda yg ada atas dunia akan mummy persembahkan untuk abang & adik, tapi tak semuanya berada dlm kemampuan mummy... tapi, Insyaallah... kasih sayang utk abang dan adik akan sentiasa melimpah ruah... dan untuk itu, mummy takkan minta apa2 balasan... cuma mummy benar2 berharap agar abang & adik akan membesar menjadi anak yg soleh & solehah... ini je pesan mummy, jangan tinggal solat & jangan tinggal Al-quran.. sebab mummy yakin & percaya dengan kekuatan solat & al-quran, anak2 mummy akan sentiasa bijak membuat keputusan serta menilai sesuatu itu baik / buruk dalam kehidupan.
mummy sayang sangat adam & ariana!
mmuaaahhhh!








Saturday, March 13, 2010

terbaru dari Jemari Seni Publishing

i ni dah macam duta Jemari Seni, walaupun i takde share pa pe pun, cuma (so far) buku2 dr Jemari Seni sgt bagus, bkn sekadar hiburan semata2 tetapi juga di selitkan dengan ilmu yg manfaat. tp masing2 punya penilaian lah kan, tp for me.. sangat2 suka! so, ni latest dr js, tak sabar nk tunggu KLIBF next week.


mengumpulkan 3 ceritera dlm 1 buku.

DAMAI

- 1. Damai - saidatul saffa : utk teaser sila kesini : http://saidatulsaffaa.wordpress.com/

- 2. Yang Jauh di Pulau - noor suraya (kak, su... i lap u bery strong!!) : utk baca 10 bab kesini : http://noorsoraya.blogdrive.com/

- 3. Langit... tetap biru - syud : sedikit teaser disini : http://ryuhada.wordpress.com/



Hlovate - Versus (sah2 lah kena beli - confirm best!!!) - http://hlovaterror.blogdrive.com/
Bukan mudah untuk berubah...dari tanpa arah ke sejadah,dari tepi jalanan ke sujud menghadap Tuhan...

Noor azzahra - Bidadari Hujan : http://noorazzahra77.blogspot.com/


Adileah : pada angin aku berpesan : http://adileah.blogdrive.com/





Xarine - Tuda di padang maya : http://mohdkhairimohd.blogspot.com/



untuk lebih lanjut siler ke website JS : http://www.jemariseni.com/01/

Friday, March 12, 2010

POPULAR clearance sale

11 - 21 march 2010

summit usj, subang

10am - 10pm




oh oh... sangat teruja klu dpt email cenggini! ada yg nk pegi shopping buku tak?
jojommmmm!!!

Wednesday, March 10, 2010

meriah nya Dataran Putrajaya di waktu malam minggu



rupa2nya putrajaya diwaktu malam (minggu) sangat meriah. ramai sungguh manusia. pelbagai kaum & bangsa... tapi saya takleh mention 1 malaysia sebab warga indonesia, arab, pakistan, bangladesh pun turut beramai2 ada disana. anak2 kecil berlari sambil bermain... berwarna-warni; semua dok layan lain mende yg ariana ngan adam pegang tu. berpusing atas kepala, risau gak kot2 libas muka ka, kepala ka...!
dibawah ni pula masa makan di JM Bariani, Alamanda.









eh eh... kata makan beriani, tp gambar yg ada cuma donuts!
nampak sgt tekun makan sampai tak sempat amek gambar!
:p

shampoo yang murah tapi best

Kao Feather : soft & smooth shampoo


i'm never loyal to a specific brand when it come to shampoo. asyik bertukar, dari satu shampoo ke satu shampoo. last month, i bought this; koa feather soft & smooth shampoo. wah, memang best la.. edisi guna jari pun boleh... memang rambut jadi shining & lembut! best best! dah lah skrg ni musim panas, kita lak bertudung... everytime bukak tudung mesti rasa tak best... tp bila guna shampoo ni, biarpun dah bertudung seharian, berpeluh2 tapi rambut still bau wangi. serius ni, tak tipu! dah lah harganya sangat2 murah!



"Nourishes, makes your hair soft & smooth"
Feather Nature plus Soft & Smooth with Honey & Royal Jelly cleanses and nourishes normal to dry hair, leaving it soft and smooth. Its extra soft and smooth formula moisturises and enhances healthy hair conditions. For maximum results use with Feather Soft & Smooth conditioner.
website kao klik sini

nuffnang