nuffnang

Thursday, May 26, 2011

separuh jiwaku pergi :(

photo

that what i feel when hubby outstation... be it for 1 day, 3day or a week tetap ada rasa yang sama... lemau! urghhhhhh... cpt pulang pleaseeeee...

Tuesday, May 24, 2011

on HALAL issues

as a muslim, isu halal / haram adalah sangat BESAR! satu isu yg WAJIB diambil tahu.
but then, lately ni banyak sangat sebaran yg bukan2; baik di email atau di facebook. ye, i know kita patut berkongsi bila kita kita tahu tentang sesuatu isu, TAPI tolonglah jangan sebarang sebar. di Malaysia, kita ada badan khas yg boleh dirujuk iaitu JAKIM. jangan ambil enteng peranan JAKIM. so, for those yang dapat email / baca dari status fb kawan2 tolong jangan panik & terus sebarkan... check dulu. taknak habis duit call JAKIM (or mungkin diaorang pun sangat sibuk nak jawab semua panggilan) sila lah check di website. zaman dah canggih kan..! bertwitter / fb / blog / web nonstop siang malam, takkan tak boleh ambil masa untuk check website penting macam ni.

and here is the link : http://www.halaljakim.gov.my/

do check the premises yg dikatakan haram sebelum sebar sesuatu ok. karang dah jatuh fitnah, lagi haru nak cari owner kedai nak minta maaf. tau kan apa hukum sebar fitnah?!







Sunday, May 22, 2011

Shu Uemura

photo

Shu Eumura cleansing oil (before this im using yg yellow colour - purifying), this one for brightening. lagi satu tu Shu Eumura pressed eye shadow (P Brown 820)

Saturday, May 21, 2011

happy birthday soulmate!


im blessed with a perfect husband and great friend.... and i found that both in YOU!

i love u

HAPPY BIRTHDAY!







Thursday, May 19, 2011

CINTA INI







Betapa engkau menyintai
Agungkan aku bagai seorang puteri
Selalu kau puja diriku ini
Melayang aku tak memijak bumi

Namun terkadang ku rasakan
Apakah sikapmu tak berlebihan
Aku wanita tak sempurna
Bukan sekilaunya batu permata

Chorus
Marilah bersama jalani cinta kita apa adanya
Saling mengerti dan sudi menerima
Kita manusia biasa
Marilah menjaga kesucian cinta rahmat yang Kuasa
Saling berpadu hati untuk berdua
Dalam dakapan mesra

Nikmati suka berbagi duka
Seiring denganmu aku bahagia
Genggam jemari dan berjanji
Setia selamanya sampai akhir nanti

(penyanyi asal; Dato Siti Nurhaliza)

Sunday, May 15, 2011

welcome to tha family, Oliver!

photo

oliver (yg putih tu tau, bkn yg tutup muka ngan pillow tu! :p).. pelengkap geng Dibo the Gift Dragon... nasib baik terjumpa kat Parkson Subang Parade! :)

9 hari.....



akan berulit dengan 9 novel baru!

all from JS!






yeahhhh!

Thursday, May 12, 2011

Ferragamo Pump Shoe

tak lena tidur malam dibuatnya! ha.. ha.
cantik & sexy!




Ferragamo Carla Patent Bow Pump, Rosso
USD 450









ps- agak2 SF sale hujug tahun nanti brp price shoe ni in RM? hopefully harga mampu milik laaaa... (veranganssssss!)

Wednesday, May 11, 2011

Tuesday, May 10, 2011

musim tak sihat

cuaca panas melampau sehari dua ni di KL... (errr..., tpt lain di Semenanjung pun sama rasanya)..
bila panas melampau diluar rumah, masuk rumah aircond full blast memang la boleh buat badan cepat tak sihat.
kat rumah ni Ariana mula tak sihat. bermula dengan selsema, now demam. Melepek! lembek!
kesian la sangat!
rasanya, ni la saat2 yg paling memeritkan bagi seorang ibu... bila anak mula batuk terutama bila dalam tidur, muntah pulak pas tu.. aduhhhhh sesak rasa nafas. sedih sangat!

anak, cepat baik sayang!







ps - untuk ibu2 yg ada anak yg sedang berperang dengan sebarang penyakit, BERTABAHLAH!

Wednesday, May 4, 2011

MEMO

another superb piece from Ms Yunalis Zarai!
i love the song & vc.. bestlah!




enjoy...!






comel kan! :p


Tuesday, May 3, 2011

speculation on gold prices

up to yesterday (2nd May 2011) gold prices for 916 gold are rm 162/gram & believe it will up go up untill rm182/gram by coming Monday (next week)! phewwwwwwwww!





















ps -pssssssssssttttttt... ada orang tu baru beli gold bangle from pak habib! :)

nuffnang