nuffnang

Tuesday, March 29, 2011

pantang larang ketika dalam pantang

salah satu darinya tak boleh potong / ketip kuku... adoiiiii.... sangat2 tak selesa la! belum cerita susah nak basuhkan poo poo anak2 yg dua orang tu... ada sape2 yg tau apa relevan nya? ermmmmm.....

Thursday, March 24, 2011

saya mahu : 2 CD ini!

1. Najwa - Innocent Soul





2. Yuna - Decorate











(selingan)
ps- saya takde ramai kawan, but kawan2 yg ada disekeliling saya slalu ada untuk buat saya kembali senyum! thank you, kawan2 utk positive vibes & love... *hugs*

Wednesday, March 23, 2011

niat kita & pemahaman orang adalah tidak sama....

bila kita berkongsi sesuatu yg kita suka, bukan bermakna kita riak... jauh sekali nak menunjuk2.. sekadar tumpang bercerita & berkongsi suka..., pun ada yg mengata!

:(


masa kita sekadar tunjuk benda yg nilai seratus dua, takde siapa kata apa2, tapi bila tunjuk benda seribu dua ada pula yg tak suka....
walhal, masa tu kita tumpang sama gembira dengan kawan2 yg mampu... seronok tengok kawan2 maju, kawan2 mampu dapat apa yg dia mau....
tak pernah rasa mereka menunjuk, tak pernah rasa jauh hati, tumpang bangga lagi ada!

tapi itulah..... hati kita mana sama ngan hati orang kan...
kita suka merah, orang lain suka biru, hijau, kunig, kaler pelangi....
kita suka makan nasi, orang lain suka roti, kek, icecream, maggi....

mana boleh paksa orang suka apa yg kita suka...
mana boleh orang faham apa yg kita nak cerita...

niat kita, hanya kita & Tuhan saja yg tau...

apa2lah.....
redha aja...
rezeki dari DIA...
syukur Alhamdulillah denngan apa yg ada...

chill lahhhhhh!
:p

Tuesday, March 22, 2011

makanan dlm pantang - (4)

photo

halia (hiris halus - goreng), ikan bilis goreng, bawang goreng, lada hitam... makan berserta nasi panas & air suam. :)

Sunday, March 20, 2011

"tali pusat" - apa yg anda buat?

Umbilical Cord = tali pusat

ni soalan dari sorang ibu yg sudah beranak 3 ye... muahahaa..
apa yg u all buat ye ngan tali pusat anak2 tu?

a) simpan?
b) buang?
c) tanam?
d) serius korang tak ingat letak kat celah mana... :p?






?????

Tuesday, March 15, 2011

best companion during confinement

photo

...... beside 2 toddlers + 1 baby to be taking care of..

makanan dlm pantang - bersalin caeser (2)

photo

bau macam 'xgxjs$/(42?' & rasa macam 'dbxzh&/!(:6:$:' tp nak sihat, nak cpt2 jaga anak2 kena paksa diri utk makan. Insyaallah, harap cepat baik.

Gemilang - penuh emosi









lakonan hebat tiz.... i think dia ni memang born to be an actor lah! sgt bersahaja tapi menjadi!
disamping hero yg penuh kontroversi, shahz.... tapi dia belakon best oooooo...... dia punya cerita sensasi letak tepi! :p

so, disebabkan episod semlm yg emosi, maka nak je ari ni call kawan2 lama yg keje kat tv3 sbb nak tanya ending part citer ni!

paling nak tau cikgu asmah akan kawin ngan halim atau cikgu saif/lah?

waaaaaaa..... tak sabar tul!

tersangkut tul ngan citer ni!


Gemilang
Setiap Isnin
9 - 10pm
TV3





http://apps.tv3.com.my/gemilang/

Monday, March 14, 2011

makanan dlm pantang - bersalin caeser

photo

ikan haruan bakar (bawang putih, halia, lada hitam), nasi putih (panas), lada hitam & air suam.

Thursday, March 10, 2011

Monday, March 7, 2011

kompilasi menu & resepi masakan dalam pantang

*
*
*
*
*
*

3 new novels from 3 favourite authors


Girl in the Mirror

Call me Irrisistible


Safe Haven
ni semua kategory 'wajib beli'!
ada sapa2 tau dah sampai Malaysia ke belum ye?
tq in advance.










Buku - 'senangnnya memasak bersama chef Hanieliza'

- chef Hanieliza-

mesti ramai juga yg megenali kak liza ni, samada memang pernah berjumpa atau melalui tulisan, cerita, resepi yg dikongsi kak liza melalui 'fotopages' miliknya.

jadi bila dapat tau kak liza dah mula mengeluarkan koleksi resepi, laju je cari2 di pasaran. so far baru ada dalam 7pcs, nanti bila2 jumpa kena beli lagi.

so far, i've tried 3 desserts dr buku 'senangnya memasak Puding & Desserts', ternyata, iaya memang mudah dibuat, sedap & mesti jadi! sukaaaaaa! Dah buat pudig jagung, puding pic & puding marble, ketiga2nya memang sedap! :)

so, for those yg suka memasak, or dah pening cari idea nak masak apa, sila ke kedai2 buku yg berada berhampiran anda & dapat kan buku2 resepi dr chef hanieliza yg sememangnya best! bukunya pun murah je, rm5.50 satu keluaran PTS Publishing.

:)

Friday, March 4, 2011

kids nowadays....

photo

sorang layan you-tube, sorang layan cookie-maker game! kita dulu2 tau main masak2 jek! :p

Wednesday, March 2, 2011

Pulau Pinang

Jambatan Pulau Pinang :

merupakan jambatan yang terpanjang di Asia Tenggara dan ketiga terpanjang di dunia. Jambatan mempunyai panjang kira-kira 13.5 kilometer di mana 8.4 kilometer daripadanya merentasi laut. Menghubungkan Lebuhraya Jelutong di Bayan Lepas, Pulau Pinang melalui jambatan ini dengan tanah besar semenanjung di Seberang Perai.
Kerja pembinaan bermula pada tahun 1982 dan siap dibina pada tahun 1985, hanya 3 tahun sahaja dan memakan belanja sebanyak RM 850 juta. Jambatan ini membawa kebanggaan kepada negara. Ia diakui sebagai pencapaian kejuruteraan yang cemerlang di dunia. Ini adalah kerana struktur tengahnya merupakan antara jambatan kabel-penahan (cable-stayed bridge) yang terawal di dunia.





i love Penang!
beautiful scenaries & super sedap foods!
:)

nuffnang