nuffnang

Monday, February 28, 2011

kelebihan surah Al-Baqarah ayat 1-5





"jika ditulis ayat ini dan dilebur dengan air kemudian diminum oleh orang yang lemah hafalan, lemah ingatan, kurang cerdas dalam berfikir, lemah dalam pelajaran Insya Allah akan dikuatkan dan dicerdaskan otaknya"







Sunday, February 27, 2011

Friday, February 25, 2011

Anggun - Zizan, Zain & Altimet




saya suka lagu (rap) ini!








Anggun pandangan di mataku
Ayu cantik tutur bahasamu
Sayu lebur hatiku berpalu
Terpaku ingin ku tahu
Siapa yang menghantui diriku


KL KL kosa nostra yang bicara
Ramai ternoda dan ramai yang tergoda
Ini kisah teruna dan juga dara
Bertemu tak sengaja ketika ronda-ronda

Bermula Subaru kelabu berpacu
Tersekat pandangan ke arah sesuatu
Tertanya di hati inikah ratu melayu
Bersama ibu nyata dia ku mahu tahu
Harapku temu di destinasiku
Jodoh tak ke mana takdir bertemu juga
Merisik tanya siapakah dalam kebaya
Boleh ku add Facebook dan Twitter nya
Ibu memandang ku senyum sahaja
Sayonara ku undur sebentar ya
Malu ku mahu harus bagaimana
Silakan Altimet wakilkan bicara


Anggun pandangan di matamu
Ayu cantik tutur bahasamu
Sayu lebur hatiku berpalu
Terpaku ingin ku tahu
Siapa yang menghantui diriku

Salam si anggun apa khabar
Wajah seperti yang terpampang di layar
Lesung pipit hitam manis petunjuk salasilah
Pekerti seperti Saidatina Khadijah
Tumpang tanya siapa yang jadi teman
Jawapan tepat Tuhan rasul dan qur’an
Tak marah terkilan pun bukan
Kerna mereka 3 dan aku pun sepasukan
Maaf jika hamba kurang sopan
Tapi sehidup menatap sudah tentu tak bosan
Maaf jika hamba terlebih melopong
Tapi pusingan ini hamba kalah satu kosong
Mungkin juga ada pusingan kedua

Mungkin ada jalan untuk anakku ke syurga,
Maaf jika kita di cemburui masa,
Kalau aku tuannya kita bicara lebih lama
Anggun pandangan di mataku
Ayu cantik tutur bahasamu
Sayu lebur hatiku berpalu
Terpaku ingin ku tahu
Siapa yang menghantui diriku


Diri kamu memukau ku
Biarkan kau dan aku bersatu (bagaimana)
Beri yang terhebat dari yang dulu-dulu (harus)
Wahai ibu izinkan aku lalu (ayuh)
Bina hidup bina hasrat yang baru
Biarkan kau dan aku bersatu
Beri yang terhebat dari yang dulu-dulu
Wahai ibu izinkan aku lalu
Bina hidup bina hasrat yang baru
Anggun pandangan di mataku
Ayu cantik tutur bahasamu
Sayu lebur hatiku berpalu
Terpaku ingin ku tahu

Siapa yang menghantui diriku


enjoy!

Tuesday, February 22, 2011

yg jd idaman!

photo

finallllllyyyyyyy! :)

false alarm

photo

about a mth to go.. perut, pinggang & 'down part' mula terasa sgt2 sakit. berdebar walaupun masuk third time. Hubby everyday keep remind, "if u cant get through both my number, pls get my secretary, pa to searh for me hi and lo"... ok, sir! Insyaallah, everything under control. Amin! ps- baby A---, nak kluar pun jgn lah masa daddy outstation, pandai2 pilih time k!

Monday, February 14, 2011

lv thames...... menjadi idaman terkini (diri sendiri)!

tu diaaaaaaaa, siap pantun tu!
ahaksss!


















comes in lv monogram & damier ebene with two sizes.



Thames PM = usd1080.00
Size (LxHxD): 13.4" x 8.3" x 3.5"




Thames GM = usd1280.00
Size (LxHxD): 15.7" x 10.2" x 3.9"




























ps - note utk suami tercinta; mau ini as present after bersalin (nanti) boleh?
boleh laaaaaa... :p

Saturday, February 12, 2011

Thursday, February 10, 2011

agak2 ada yg frust tak? ahakssss....




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




CONGRATULATIONSSSSSSSS TOMOK



8 FEB 2011: Nampaknya, gosip yang mengatakan bahawa vokalis New Boyz, Shah Idrawan atau Tomok, 26, bakal mengakhiri zaman bujang bukanlah gosip atau khabar angin semata-mata. Sebaliknya, Murai Batu baru saja menerima undangan untuk menghadiri majlis pernikahannya.
Dalam kiriman undangan itu, Murai Batu diberitahu Tomok bakal bernikah dengan seorang pramugari MAS ( Syarikat Penerbangan Malaysia ) yang bernama Rahayu Abbas.

Murai Batu difahamkan Rahayu sudah pun berumur 32 tahun dan sebaya dengan umur kakak Tomok sendiri iaitu Isma AF7.

Murai Batu turut dimaklumkan, Tomok sebenarnya sudah lama mengenali Rahayu iaitu sejak Tomok mencipta nama sebagai penyanyi dengan kumpulan New Boyz.

Menurut sumber, Tomok bakal bernikah pada 1 Julai 2011 di rumah keluarga Rahayu iaitu di Wangsa Maju, Kuala Lumpur. Pun begitu, waktu majlis nikah diadakan masih belum diketahui.
Apa yang nyata, majlis persandingan pihak pengantin perempuan pada keesokkan harinya iaitu pada 2 Julai 2011. Berkemungkinan besar, majlis ini akan diadakan pada sebelah petang hingga ke malam.

Difahamkan, untuk majlis persandingan di sebelah pihak Tomok pula, ianya akan diadakan pada 6 Julai 2011.Tomok dan keluarganya telah bersepakat untuk memilih tarikh ini. Pada majlis persandingan ini, Tomok akan menjemput rakan wartawan dan golongan VIP untuk menghadirkan diri ke persandingan itu.

Istimewa buat peminatnya pula, Murai Batu dapat tahu, Tomok akan mengadakan majlis resepsi khas untuk peminat pada 9 Julai 2011.

Bagaimanapun, Murai Batu dimaklumkan tempat untuk mengadakan majlis ini masih belum dipilih kerana kedua-dua pihak masih lagi membincangkannya.
Sumber turut memberitahu, dalam tempoh menunggu majlis pernikahan itu, Tomok tidak akan bertunang dengan Rahayu.

Yang penting, Murai Batu doakan Tomok bahagia menempuh liku-liku perjalanan untuk bergelar suami orang. Melihat dari pengamatan Murai Batu, Aidilfitri 2011 adalah raya pertama Tomok sebagai ketua keluarga.

sumber;
http://murai.com.my








moga segala urusan dipermudahkan, semoga niat baik ni sentiasa dirahmati Allah
Amin.

Wednesday, February 9, 2011

buy groceries via online








http://www.doorstop.com.my

for klangvalley residence, do check this website! sangat cool okeh!
now we can shop our household needs through online!

check it out ya!

Saturday, February 5, 2011

:)

photo

In Trend (feb), Kau Curi Hatiku - Iman Xara - JS, Kaca Jendela Ainnur - Diya Nordin - JS, Girl From Mars - Julie Cooper

nuffnang