nuffnang

Thursday, June 30, 2011

house renovation progress

Alhamdulillah, its 95% ready.. cuma tinggal final touch up.
Furnitures dah start sampai one by one... rasanya by next tuesday semua furnitures dah ready... cuma tinggal small item mcm carpets / rugs.. tu tunggu dah pindah masuk lah baru beli.
Lanscapes pun tunggu dah pindah baru slowly cari..
ni nk kena arrange Astro / Unifi utk pasang kat rumah baru..
Rasanya dah boleh mula kemas barang...
Insyaallah, paling lewat pun dlm tempoh 2 minggu dr sekarang dah pindah rumah.
:)

Monday, June 27, 2011

Tudung raya?

pesanan khidmat masyarakat:







RM0.00 ARIANI: Atas permintaan ramai Ariani sekali lagi mengadakan promosi members day & cabutan bertuah dari 23-28 Jun 2011. Potongan menarik sehingga 85%!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, June 26, 2011

Italiannies, Empire Mall






















Personally takde lah best sangat Rest ni... Tahap biasa2... Tapi pegi juga sebab my boy, Adam love this place so much! Ohhhhh... Lupa, 'sotong celup tepung' disini adalah terbaekkkk! Sedaps! :)









- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, June 24, 2011

At 2am....


Dak kecik ni belum mau tido... Happy je dok main2.. Senyum2...
Adoiyaiiiii.... Kena ajar tengok jam agaknya baru dia paham time camtu kena tido dah... Duhhhh...
Mummy dia ni habis cara dah takmau kasi terlelap...










Tu diaaaaa my anak bongsu..

Tido lah anak, mummy dah separa pengsan dah ni... Ngantuk arrrrr......







- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, June 22, 2011

saya!











Motif; lama tak ltk picture sendiri kat blog! Ha ha....

Peace yawwwww!

:p





- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, June 21, 2011

Sunday, June 19, 2011

dah beli dah...




stanza cinta... Oh ye, skrg tengah tonton drama ni di tv3. setiap ahad, 9pm..


beli juga novel yg among best seller kat mph & popular sekarang..








ps- ni baru pulang dari Subang Parade, sesi mengirai wang di Mothercare... tengah sale wehhhhh! :p




- Posted using BlogPress from my iPod

Selamat Hari Bapa

Happy Father's Day, Papa!
Terima Kasih sebab selalu 'ada' untuk along..
along sayang papa!




Happy Father's Day dearest Husband!
Our kids are so lucky ada supercool Daddy like you!
"We love you" - from, sayang, abang, adik & baby!


:)







Saturday, June 18, 2011

Billy oh Billy.....

'Billy', bookcases collection from IKEA!
sangat2 meruntun jiwa kan!
dah tahap angau juga ni...! :p














i nak sangat yang picture last tu! sangat2 berharap muat la utk ruang yg memang tpt utk meletak koleksi novel2 i! huhuuuuu.....


cantik ahhhh.....





Friday, June 17, 2011

selepas berakhirnya Nora Elena / Kasih Yang Suci

.... ada a few dramas & movie yg bakal ditayagkan yg juga based on novel...





either the cerita itu best atau tak.. sebagai peminat tegar novel, buku2 nya wajiblah dibeli... sebab mesti ada reason (buku tu memang best) sebab tu producers sanggup melabur utk jadikan drama / movie, kan!




here the line ups:



1- Dewa Cintaku

novel : Dilla Hussein

drama : Fasha Sandha / Iqram Dinzly


novel ni dah sangat lama... i ada, but im not sure still ada dlm simpanan atau tak.. (maybe kat my parents house rasanya).. ingat lagi masa beli novel ni, disertakan satu cd tapi i rasa i tak pernah dengar pun lagu2 dalam tu! lol! dan isi cerita novel ni pun i dah tak ingat bagaimana!

ps- cerita ini bakal menggantikan slot cerita yg menjadi bualan ramai Nora Elena





2- Stanza Cinta

Novel : Nurull Halawati

Drama : Aaron Aziz (ehemmm :p) / Nur Fathia / Fizz Fairuz


sinopsis
Amni Sorfina memerlukan seorang lelaki yang mampu membimbingnya, bukan lelaki yang dia perlu bimbing. Dalam masa yang sama, dia berasa bertanggungjawab membimbing Irfan ke jalan yang lurus.Perlukah dia mengorbankan cintanya yang terlalu mendalam buat Taufiq, demi menunaikan sekeping janji dan amanah?Berhadapan dengan saat paling sukar dalam hidupnya, Amni harus belajar tersenyum dalam derita dan bersangka baik dengan segala takdir Allah buatnya.Apakah ini bermakna dia harus melepaskan pergi sesuatu yang paling diinginkan, yang sejak sekian lama baru ditemui?






3- Ombak Rindu

Novel : Fauziah Ashari

Filem : Aaron Aziz (ehemmm.. sekali lagi :p) / Lisa Surihani / Maya Karin


sinopsis

OMBAK RINDU IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?












disclaimer : semua gambar adalah dari google. andai ianya kepunyaan sesiapa minta halal ye! TQ.







Thursday, June 16, 2011

Let's jamu mata :)

All from The Melium Group



Tod's





YSL





Boss Green





Aigner





Cole Haan





Furla





Stuart Weitzman





Emilio Pucci





Juicy Couture






ok dah.
Best kan berangan!
:p





- Posted using BlogPress from my iPod

nak kurus bukan mudah :(


Try to skip rice today, and end up suffer with bad headache! Adoiiiiii.....


Ps- bukan senang nak cantik eh.. :(




- Posted using BlogPress from my iPod

Wednesday, June 15, 2011

Monday, June 13, 2011

kudapan kegemaran






MAMEE
sedap weh! Dlm tak sedar dah abis berbungkus2!

:p






- Posted using BlogPress from my iPod

Saturday, June 11, 2011

Fenomena Seth Tan / Nora Elena / Kasih Yang Suci


Setelah puss mencari decays bookstore, akhirnyaaaaaaaa.......
Tadaaaaaaa......




Jumpa pun novel terbitan Alaf21, hasil karya Meen Zulaikha! Try...!

Bila dah masuk MPH, memang tipu lah klu hanya beli 1... So, cari a few tittles yg memang dah di'aim' tapi jumpa yg ni je;






So, ni lah 2 bacaan utk minggu ini berserta beberapa buah majalah!

:)






- Posted using BlogPress from my iPod

Friday, June 10, 2011

Tuesday, June 7, 2011

Sunday, June 5, 2011

Apa Kata 'Survey'?

'Layan macam pelacur'

Isteri ‘dingin’ di ranjang punca lelaki cari kepuasan di luar

KUALA LUMPUR: Seorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti ‘pelacur kelas pertama’ bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi.

Malah, kegagalan isteri melayan kehendak seks suami adalah antara punca utama kegagalan rumah tangga apabila pasangan mereka sebaliknya beralih kepada teman wanita, perempuan simpanan serta pelacur bagi mendapatkan kepuasan itu. Peringatan itu disuarakan Naib Presiden Kelab Isteri Taat yang baru ditubuhkan di negara ini, Dr Rohaya Mohamed.

“Tanggungjawab isteri bukan saja untuk memasak, mengemas rumah dan menjadi ibu malah turut membabitkan aspek seksual. Lelaki berkahwin dengan wanita yang menyamai atau jauh lebih bagus daripada pelacur (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang.

“Nafsu lelaki jauh lebih besar daripada wanita dan tidak boleh diketepikan. Daripada membiarkan mereka bergelumang dengan dosa, seorang isteri itu harus melakukan apa saja bagi memenuhi keinginan nafsu suami."

“Justeru, tanggungjawab kami adalah untuk membantu isteri menjadi lebih taat kepada suami. Seorang isteri hanya perlu memenuhi empat syarat untuk masuk syurga – menunaikan solat wajib, berpuasa ketika Ramadan, melindungi maruah dirinya serta taatkan suami,” katanya selepas majlis pelancaran kelab berkenaan di Kelab Golf Perangsang Templer dekat sini, semalam.

Kelab Isteri Taat mempunyai 1,000 ahli di seluruh dunia termasuk 800 orang di negara ini. Ia ditubuhkan Global Ikhwan Sdn Bhd yang sebelum ini dikaitkan dengan kumpulan al-Arqam. Kelab pertama dilancarkan di Jordan pada 1 Mei lalu, cawangan Malaysia semalam dan diikuti kelab di Jakarta, Indonesia pada 19 Jun depan.

Organisasi syarikat itu juga merancang untuk menubuhkan cawangan kelab sama di Eropah termasuk London dan Rome pada masa depan.

Rohaya berkata, penubuhan kelab itu terbuka kepada semua golongan isteri tanpa mengira kaum dan agama serta menawarkan latihan dan khidmat nasihat termasuk pendidikan seks supaya golongan isteri dapat memberi perkhidmatan terbaik kepada suami masing-masing.

(sumber berita harian : http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Layanmacampelacur_/Article/)














'itu dia kata, anda kata bagaimana pula?'
ermmmmmm........

Saturday, June 4, 2011

6th Anniversary

4 June 2011 - 6th anniversary - Empire Hotel


Syukur Alhamdulillah!
:)












Terima Kasih Allah!




- Posted using BlogPress from my iPod

nuffnang