nuffnang

Friday, April 29, 2011

long weekends...

3 days!
any plans?

forsure ada yg blk kg, ada yg short vacay, ada yg pegi shopping or nak berehat di rumah bersama family..

hv a wonderful holiday everyone!

selamat hari pekerja!

drooling over.....

mmg tahap ngigau!
mau.... tapi......

adoi, awat la lawa sgt!....
nak... tapi...

adeh....

:(


cantik kan...!











Apt. 9® Addisen Peep-Toe Booties














tp dah order this one, from Clarks... pun cantik kan, kan.. kan..

:p








Wednesday, April 27, 2011

emas VS handbag




vs







emas is always a good invesment! beli hari ni esok2 harga mesti naik. takde istilah depreciate. kira macam beli rumah lah juga... makin lama makin naik harga. tapi kan.... alahai, perasaan gila kan bag ni susah nak kawal... memang kalau beli designer bags boleh jual balik as preloved, tapi mesti lah harga murah kan, takkan lepas dah lenjan2 nak jual cam harga beli kat butik kan! harus kau kena sumpah seranah! muahahaaa..... and again, perasaan gila kat bag ni isu negara.. susah nak kawal.. campur lak dengan dalam kepala ada batu bapak punya besar kan.. degil! datang lah orang bg nasihat, " cukup2 dgn bag yg ada", tetapppppp degil kan.. dasarrrrr!

ni namanya entry saja2...! feeling sorang2 lepas jalan2 jamu mata tengok website lv, tods, gucci & habib jewel..... :p

ps - harga emas hari ini : 27 April 2011 = rm161per/gram














Tuesday, April 26, 2011

'playdoh' area

photo

both adam & ariana loves to play 'playdoh'. masa mula2 main kat lantai, tensi je nak bersihkan yg melekat tu.. then, baru terfikir nak beli 'tikar getah' ni. 2mtr = rm12.50! they know their boundaries where to play this thing,settle masalah! :)

Thursday, April 21, 2011

JANJI

suka sangat2 VC lagu Akim AF7 ni... tajuk lagu ni JANJI, yg buat bestnya, VC ni berkaitan dengan lagu popular Akim yg dulu, Inilah Cinta..
Kreatif betul pengarah VC ni, boleh lak buat VC bersambung camni..

pada sapa2 yg nak tengok, baik mula dulu dengan lagu Inilah Cinta then baru lagu Janji..









-INILAH CINTA-






-JANJI-







Enjoyyyy!

:)

Monday, April 18, 2011

World Book Day

photo

ini di MPH & jangan lupa Pesta Buku Antarabangsa KL di PWTC bermula dari 22April - 1Mei. Bestkan, booklovers?!!!! yippieeeeeee.....!

Friday, April 15, 2011

Hey There Delilah - Plain White T's

adam's fav song - for time being!
comel je tetiba adam sing part chorus... terkagum jap mummy dia! :)




Thursday, April 14, 2011

bila baby sedu (hiccup)

photo

selalunya letak tisu yg dititik sedikit air.. menjadi la pulak! anda semua buat macammn?

Friday, April 8, 2011

ada apa dengan Pingu Toha?

Ada Apa dengan Pingu Toha? (ini yang saya curi dari laman rasmi JS) :p Pingu Toha, lahirnya pada 7 Mac. Duduknya di Kutub Pingu. Dia suka menulis. Dia suka membaca. Dia suka mendengar cerita. Dia suka bercerita. Dia punya banyak cerita. Jadi dia menulis... Untuk mencari Lana. Tapi dia bukan Uthman Huzir – tolong! Sebab dia Pingu Toha. Mengapa Pingu? Kawan yang panggil dia begitu sebab cara dia berjalan. Entahlah.... Mengapa menulis? Sebab kalau bercerita secara lisan, dia gagap! Atau ceritanya jadi berbelit-belit. Selalu kawan akan kata, “Can you just get straight to the point?” Mungkin juga sebab cara dia bercerita – orang jadi tak faham. Macam Pingu! They understand him, but they don’t get him. Jadi dia menulis. Dan kalau menulis, dia mesti pakai laptop. Kalau dia menulis tangan, sudahnya dia melukis. Sambil itu, dia akan menyanyi. Menulis pun lambat-lambat. Dan dia akan berdrama dengan apa saja yang ditulisnya. Multitasker, kononnya! Jadi kalau menulis, dia mahu menulis saja. Tapi kalau boleh, dia mahu buat semua. Dia pernah melukis sampai peringkat kebangsaan. Dia pernah jadi pelakon, main di pentas dan televisyen. Pernah juga jadi penyanyi, walaupun vokal latar saja ala-ala Dreamgirls! Dan sekarang dia jadi penulis pula. L.U.V.E ialah novel pertamanya. Dan dia punya banyak cerita lagi. Dia juga ada menulis di http://pingupunyakhutub.blogspot.com. Selepas ini, dia mahu jadi pelakon semula. Talk about being over ambitious! baru selesai membaca karya pertama dari Pingu Toha - L.U.V.E (terbitan jemari seni). saya suka! ralit betul membaca kisah cinta uth, lana, vee, elina yang disulam dengan falsafah cinta ala Pingu Toha!


yang pastinya saya akan beli karya Pingu Toha yg kedua ini juga - 1 4 3 menurut sinopsis ada sambungan kisah dari LUVE...


dalam TINTA ini juga ada hasil tulisan Pingu Toha, saya akan baca ini malam ini :) Tinta - (Ada & Evan - Pingu Toha)

happy reading & selamat mencari erti cinta! :)

Thursday, April 7, 2011

need a photographer?

he's a very good friend of mine for more than 10yrs!, orangnya bujang trang tang tang, dahlah tu baik hati.. penyayang,....& (Insyaallah) gambar yg diambilnya sangat cantik (yg ni betul ye, bkn bodek, bkn tipu tau..)!


PS - taknak panggil amek gambar, nk berkenalan pun boleh! :p




RIDZAL / TOBY : 0133943092









Tuesday, April 5, 2011

novel baru :)

6 novel dari http://www.jemariseni.com/02/ jangan lupa ya, Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur pada 22 April ~ 1 Mei 2011 di PWTC, ada beberapa edisi pracetak (novel2 terbaharu) yg pastinya best dr js! :) :)

Friday, April 1, 2011

20 hari berlalu....

photo

time : 4.55am... anak bongsu, memang suka berjaga utk main2 time mcm ni! mummy pun layan dgn mata separa terbuka & sengguk yg bukan main2! ngantukssss!

nuffnang