nuffnang

Wednesday, April 27, 2011

emas VS handbag




vs







emas is always a good invesment! beli hari ni esok2 harga mesti naik. takde istilah depreciate. kira macam beli rumah lah juga... makin lama makin naik harga. tapi kan.... alahai, perasaan gila kan bag ni susah nak kawal... memang kalau beli designer bags boleh jual balik as preloved, tapi mesti lah harga murah kan, takkan lepas dah lenjan2 nak jual cam harga beli kat butik kan! harus kau kena sumpah seranah! muahahaaa..... and again, perasaan gila kat bag ni isu negara.. susah nak kawal.. campur lak dengan dalam kepala ada batu bapak punya besar kan.. degil! datang lah orang bg nasihat, " cukup2 dgn bag yg ada", tetapppppp degil kan.. dasarrrrr!

ni namanya entry saja2...! feeling sorang2 lepas jalan2 jamu mata tengok website lv, tods, gucci & habib jewel..... :p

ps - harga emas hari ini : 27 April 2011 = rm161per/gram














5 comments:

DaZzlingLilLy said...

betul tu akak..sukar nak dibendung perasaan suka beg ni..

zailamohamad said...

husband i suka i beli emas, aset katanya..kalau i cakap nak LV dia xbg tp bila belikan i gelang emas yang harganya sama (atau lebih kot) dgn sebiji LV,dia xkisah..agaknya kami ni org Kelantan, memang dah di "train" dr kecil untuk beli emas;)

tapi awas..kalau ada emas, kenalah bayar zakat emas,kalau handbag tak perlu kot..tp kan baik kalau bayar zakat sebab at least dr situ kita dah dapat menolong orang2 yang xberkemampuan..hehehe

Nurhayati said...

2-2 yati nak..hihi tamak

watie wyyn said...

tak suka emas so vote for designer bag ;p

tp mmg betul la.. dulu2 rasanye mas puluh2 jerk kan.. skang ni da 161?? perghhh..lps ni nak kumpul emas la..mcm mami jarum..ahaks!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

mak ai naik lagieeeeee harga emas nih

nuffnang