nuffnang

Sunday, February 28, 2010

dari dalam secawan kopi




i love this photo.
hasil kerja adam...
agak2 korang la kan..., dlm masa 20 thn nanti klu lelong kat ebay dpt tak jual dlm rm20k,50k ke...???!!!!
ha ha!

Saturday, February 27, 2010

home-made popcorn

home-made disini doesn't mean i amek jagung, then gi jemur segala tau.. jgn salah faham. i cuma beli yg ready-made, cuma perlu masuk dlm microwave jek.
rasa.... errmmmm, biasa2 jek since i suka yg caramel.. ni yg biasa masin2 camtu.


satu dlm plastic, satu luar plastik






my anak bujang menikmati popcorn hasil tangan daddy tersayang!
:-)

Friday, February 26, 2010

Thursday, February 25, 2010

lil kiddos passport photos

gambar dr dlm plastik! :p

susah tul nak dpt gambar adam, jenuh la photographer tu... kejap dia gayat dok atas kerusi tu la, kejap dia nak lari la... so, ni lah yg paling bagus.. boleh la dr takde!

adik amat senang, very cooperative... ltk atas stool, she pose her best smile.. then wallaaaa..!

Wednesday, February 24, 2010

Baskin Robbins R&R Tapah (arah selatan)

ni masa otw balik dari Taiping during CNY holiday last week.
stopped at BR, tapah... dah lemau giler dok dlm kereta; jln jammed all the way from Taiping to KL! 6 hours drive okeh! huh!













website baskin robbins malaysia : klik sini
facebook BR : klik sini
klik la link2 tu, konfem jejes ailio, dah le musim2 panas cenggini!
:p

Monday, February 22, 2010

cuaca panas




lately ni keadaan cuaca sangat panas, terutama bagi penduduk2 di bahagian utara; khabarnya suhu adalah sekitar 34c - 39c!!!

pada sesiapa yg ada anak (kecil) please ensure:-
-they drink a lot water.
-tak bermain di luar rumah pada waktu2 panas terik, tunggu sehingga waktu redup (6.00pm..)
-kerap mandikan diaorang, but remember kalau mandi more than 3 times a day, cukup sekadar basah kan badan je, kepala tak perlu kerap sangat nanti takut selsema lak.
-pakai pakaian yg mudah serap peluh & nipis

ok, kawan2 sampai sini dulu...





ps- pada yg teringin nak 'tanned' kan badan... errmmm, klu berjemur skrg harus hangit terus!!! ;p

Friday, February 12, 2010

chinese new year, cuti panjang & hati2 di jalan raya...


happy chinese new year for those who celebrate it. Gong Xi Fa Cai!

pada yang mengambil peluang cuti panjang ni untuk pegi holiday, balik kampung... selamat bercuti!

dan yg paling penting untuk kita semua pengguna jalan raya, sila hati2 memandu, makesure badan, mental, fizikal semua fit utk long distance driving kay! dan jgn lupa juga untuk check kereta / service before mumulakan perjalanan.

semoga selamat semuanya & selamat bergembira!!!


-love-

Thursday, February 11, 2010

Jumbo Gajah Biru - KhankluayII



BILA?
Bermula pada 11 Mac 2010
GENRE?
Animasi, Hiburan Keluarga, Pengembaraan

Pengarah :
Taweelarp Sriwootiwongse
Alih suara :
Akim & Mila (Akademi Fantasia)
Bahasa:
Bahasa Melayu (Bahasa)
Durasi:
Anggaran 92 mins
Laman Web Rasmi:










untuk cerita lanjut & sinopsis, boleh ke sini
tq budiey!
for those yg dah lama tak menonton di cinema (macam i!!!) jom pergi bawa sekali seisi keluarga!
i pun ingat nak pegi la...
i bet my adam dzarif will loves this!

Wednesday, February 10, 2010

my very cheeky pretty girl

ARIANA DAMIA





*cinta sangat2!!!*

'save' tarikh ini di kalendar anda : 19/3 - 28/3/2010

19 mac 2010 - 28 mac 2010
pesta buku antarabangsa, kuala lumpur
PWTC, kl



maklumat lanjut : sini



in particular saya sendiri nak dapat kan novel ini:
versus - hlovate
dan semestinya dari publisher favorite saya - jemari seni




tak sabar!!!

Tuesday, February 9, 2010

azlinahilmin@yahoo.com

assalammualaikum....
salam sejahtera....

tittle diatas... yup, that's my email address...
e'mail yg tetiba buat hal... ok, tak le tetiba sangat coz actually, for the past 3 mth dia dah buat hal, cuma i je tak perasan.

baru i sedar yg i tak received email bila nad send message kat fb i last week... lama tau i dok fikir2, terus lah i dok check email.. RUPA2nya banyak important emails yg spam... terus masuk ke 'deleted mails' ampessssssssss!!!!! over weekend i dok baca balik satu2 'deleted inbox' tu.... ampir 3ribu spam mail! banyak yg i missed, ada jemputan kawen la, jemputan arijadi anak la, ada sales preview la.... tak best okeh!

to nad, i betul2 mintak maaf sangat2... i tot i dah sent email kat u, rupanya u tak dapat... and u dah antar 2/3 email kat i ye.. i betul2 mintak maaf ye.. rasa sangat2 tak best jadik camni.. sorry kay!
to iszan, ni pun sama... ingat tak dpt address u... takpe, lambat pun lambat la.. i akan antar jugak, tak feduliksss! ampun kay!

to my friend yg antar segala macam jemputan, thanks ye kawan2... jgn serik jemput i tau! insyaallah, i pegi..

from the bottom of my heart, I AM SO SORRY!!!

nuffnang