nuffnang

Monday, February 22, 2010

cuaca panas




lately ni keadaan cuaca sangat panas, terutama bagi penduduk2 di bahagian utara; khabarnya suhu adalah sekitar 34c - 39c!!!

pada sesiapa yg ada anak (kecil) please ensure:-
-they drink a lot water.
-tak bermain di luar rumah pada waktu2 panas terik, tunggu sehingga waktu redup (6.00pm..)
-kerap mandikan diaorang, but remember kalau mandi more than 3 times a day, cukup sekadar basah kan badan je, kepala tak perlu kerap sangat nanti takut selsema lak.
-pakai pakaian yg mudah serap peluh & nipis

ok, kawan2 sampai sini dulu...





ps- pada yg teringin nak 'tanned' kan badan... errmmm, klu berjemur skrg harus hangit terus!!! ;p

3 comments:

honeylanz said...

di pantai timur pun so hot...

Hezesuze said...

haha mmg rasenye nk joging
petang2 nie...tp tpaksa
dibatalkan sbb cuaca panas sgt...huhu

MamaFaMi said...

Yang tak tahannya bila hari panas ni, kepala mama senang je sakit. Bercinta betul kalau dah kena sakit kepala ni....

nuffnang