nuffnang

Tuesday, January 29, 2013

petua : hilangkan bau botol susu anak

Salam...
ok, terus ke isi cerita... sometime kita tak sedar (especially for those yg anak ada 3/4 botol susu) yg kita terlupa nak basuh salah satu dari botol2 tersebut. Bila dah tak basuh satu hari, bayangkan lah bau masam! Euwwwww! dan ada ketikanya guna pencuci botol pun tak boleh hilangkan bau tersebut. Amboiiiii.... panjang juga mukadimah! :)

so, cara2nya adalah:
Basuh botol tersebut dengan air garam! Masukkan garam (lebih kurang 1 sudu besar), masukkan air kemudian kocak. Buang air garam tersebut, bilas dgn air biasa.... Insyaallah hilang semua bau yg tak menyenangkan dari botol!

babai!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, January 25, 2013

Apple's Store 1 day sale!





tapi jangan cari Iphone5 & IpadMini okay, memang takde! :( ohhhh Apple TV pujaan hati pun tak termasuk dalam sale ni... so, beli earpiece je lah! Ehhhh.... :p






- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, January 20, 2013

cookies from Wondermilk

selalunya kalau sebut Wondermilk, mesti bayangkan cupcakes dia yang sedap & cantik tu kan... tapi tahukah anda (amboihhhh!) di Wondermilk juga terdapat cookies yg best!









dah pernah rasa 5 flavour (alaaaa, satu tu lupa nak ambil gambar!), so far, semua nya sedap! not too sweet.. sedang2 elok je. Harga adalah rm10 per jar!

kalau saya selalu pegi Wondermilk di Citta Mall, tp raaanya semua cawangan Wondermilk pun ada cookies ni.

Selamat makan cookies!
He he....





- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, January 18, 2013

nuffnang