nuffnang

Tuesday, January 29, 2013

petua : hilangkan bau botol susu anak

Salam...
ok, terus ke isi cerita... sometime kita tak sedar (especially for those yg anak ada 3/4 botol susu) yg kita terlupa nak basuh salah satu dari botol2 tersebut. Bila dah tak basuh satu hari, bayangkan lah bau masam! Euwwwww! dan ada ketikanya guna pencuci botol pun tak boleh hilangkan bau tersebut. Amboiiiii.... panjang juga mukadimah! :)

so, cara2nya adalah:
Basuh botol tersebut dengan air garam! Masukkan garam (lebih kurang 1 sudu besar), masukkan air kemudian kocak. Buang air garam tersebut, bilas dgn air biasa.... Insyaallah hilang semua bau yg tak menyenangkan dari botol!

babai!


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhhhhhhh TQ for the tipssss

zailamohamad said...

bagusnya..selama ni tak tahu nak buat macamana..thanks Na

~masalifah~ aka Yong said...

oh, tips mudah dan murah. yeah. terima kasih!

makcikkantin said...

Ok ok macik simpan tips ni utk cucu lah :))

nuffnang