nuffnang

Friday, July 24, 2009

kisah tragis MARWA AL-SHERBINI

tanpa sedar, menitis airmata membaca kisah ini.....

Dr. marwa al-sherbini, seorang ibu beranak satu serta sedang mengandung tiga bulan, mati ditikam sebanyak 18kali oleh seorang pemuda Jerman di kota Jerman. Dia dibunuh dengan kejam hanya kerana mempertahankan jilbab yg dipakainyanya; hanya kerana itu dia dianggap sebagai terrorist. Suaminya yg bangun mempertahan kan Marwa juga turut ditikam sebanya 3 kali. Apa yang paling memilukan, kejadian ini berlaku didepan anak mereka yg hanya berusia 3 tahun!

Al-Fatihah...........


untuk membaca kisah2 lanjut mengenai Dr Marwa, go googled kay!

ps: credit picture to beautifulnara.com

7 comments:

honeylanz said...

Al-fatihah..sedihnye :(

kucingorengemok said...

agak musykil la, sbb pernah tgk lukisan kejadian tu (mcm lukisan artis/reporter mahkamah), dia depict marwa ni masa kena tikam, pakai tudung dgn baju tak berlengan... adakah saja nak menjatuhkan maruah islam?

linahilmin said...

lina - honeylanz,
tu la.. sedihkan!

lina - kucingorengemok,
tak mustahil la kan, klu tak takkan lah dlm sebesar2 court tu sorang pun tak leh nak tolong dia sampai kena tikam18x! baca juga news yg bgtau, now family dia tengah dlm proses nak sue balik!

Nurhayati said...

memang sedih baca citer ni.. sangat kejam betul orang tu huhuh
alFatihah

linahilmin said...

lina - nurhayati,
terharu, kan!

MN said...

i read about her! sangat sadis...

linahilmin said...

lina - MN,
memang sadis kan...
terharu!

nuffnang