nuffnang

Thursday, July 30, 2009

pelangi : syud, hlovate, noor suraya

3 kisah hebat yg dihimpukan dalam 1 naskah

3 karya penulis yang amat berbaloi untuk dimiliki

1. Pelangi - syud

-bagi pengikut setia blog syud, pasti sudah mengenali Usamah & Iman. Jodoh yg diatur, perkenalan yg bahagia hinggalah tragis yg menimpa, semuanya ada! saya suka hasil kerja syud, oleh itu saya amat suka dengan pelangi... jangan lupa baca novel tulisan syud yg terdahulu yg juga semestinya best; tentang dia & tas merah jambu (dalam koleksi kebun mimpi - kedua2nya dari jemari seni publishing).

-tak sabar menunggu novel syud yg seterusnya, untuk awak...teja aulia! mesti best giler!

2. Ked's Story - hlovate

-sebagai seorang kipas-nak-mati karya2 hlovate, saya taknak cakap banyak... nanti ada yg kata saya ni biased! tapi memang best pun! walaupun dah berulang kali baca e-novel ked's story ni, masih lagi tak jemu. mengimbau zaman remaja sambil mengambil ilmu yg ada... kisah cinta yg indah antara ked & nawal... saya juga recommend kawan2 yg meminati novel melayu untuk dapat semua karya hlovate; 5 tahun 5 bulan, schubert's serenade (dlm koleksi gurindam jiwa), Aa+Bb, Tunas & Rooftop Rant.. semuanya pasti akan buat anda rasa berbaloi!

-novel hlovate akan datang, versus!!! jemariseni, cepat2 keluarkan ye!!! :p

3. Rumah Kecil Di Ujung Padang - Noor Suraya

-saya suka citer ni sangat2! lenggok bahasa kak su yg best, ada kelakar, ada sinis, ada sedih...! berlatar belakangkan Pulau Dung, Terengganu & Bandung, Indonesia.. karya terbaru dari Kak Su ni mengancam habis! ohh lupa, pada siapa2 yg rindukan alang muzammil mesti beli buku ni sebab ada terselit sedikit kisah alang & nuha... (rindu pada alang!)... karya2 terdahulu kak su dari jemari seni; kebun mimpi (dlm koleksi kebun mimpi), hati andriana (dlm koleksi gurindam jiwa), panggil aku dahlia & surat ungu untuk nuha.

-tak sabar tunggu jaja, din; novel yg bakal terbit (kalau tak sabar October nanti) dari kak su! i lap u, kak su!

http://jemariseni.com/.

6 comments:

honeylanz said...

dah belek2 novel ni kt mph last week. br nk tanya lina, agak2 best tak Pelangi ni... so comfirm has grab satu lunch time nnt ;)

tq for the review ♥

Hezesuze said...

no komen.....eekekeke

p/s bkn peminat novel...larikkk

linahilmin said...

lina - honeylanz,
has, beli jgn x beli.. mmg best!

lina - hezesuze,
nak larikkk, eleh! kt kemuning ngan klang bkn jauh mana pun! kita kejarrrrrr!

biruNiLA said...

lina,

wah, promo JS abis - ini yang sayang kat Lina nih :)terima kasih ya :D

- kaksu -

linahilmin said...

lina - birunila,
sayang kak su juga!!!
cepat2 keluarkan jaja din ye!!!

khadeejaa said...

hi... novel ni memg best tertma pnulis syud tu... sya memg pemint syud.. setkt ni dh 3 novel syud sya miliki, Tentang Dhita, Teja Aulia dan Pelangi...

nuffnang