nuffnang

Monday, July 27, 2009

Al-Fatihah : Yasmin Ahmad

kind of citer dah basi...
dah hari ni baru berkesempatan....

Al-Fatihah untuk arwah Yasmin Ahmad dan takziah untuk seluruh ahli keluarga arwah.....

saya menonton sepet buat pertama kalinya bersama seorang kawan (husband saya lah sekarang ni!!!) di klcc... kagum, bangga dan terpegun kerana tak sangka ada karya orang Malaysia yg bagus begini... cerita yg boleh buat kita ketawa & menangis tersedu2 tanpa rasa malu dalam hall cinema tu.. sebabnya, orang lain juga sama. saya menonton (kalau tak salah) dlm pukul 8 camtu... habis tu, terus berjumpa dengan rakan2 sidia dan mengajak mereka menonton lagi! kami pergi beramai2 (6 orang rasanya)... (termasuk lah adik hensem ni) untuk menonton midnight... masih punya feeling yg sama... habis cerita penonton bertepuk tangan & bersorak... memerhati keseluruh hall; rupanya2 Yasmin Ahmad berjaya menyatukan rakyat Malaysia dalam Sepet... dalam suara ramai yg bersorak riang tu, ada melayu, cina & india! bangga! kalau anda pernah menonton Sept, pasti ada perasan yg masa scene jason pass his hp's no to orkid, & orkid tengok kat small piece of paper tu... kami sempat menghafal no hp tersebut & called.. amat tak sangka rupa2nya it's Yasmin Ahmad's number! best giler, dapat berborak macam kawan sendiri je!

Yasmin Ahmad & Sepet adalah kenangan saya tersendiri bersama husband......
Tiada lagi selepas ini, iklan2 Petronas yg menyentuh perasaan hasil tangan beliau...
Tiada lagi movie2 indah karya beliau....
kerana Allah lebih sayangkan beliau...

Yasmin Ahmad,
moga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman....
amin....

ps- dr Dia kita datang & kepadaNya juga kita dikembalikan.....

7 comments:

honeylanz said...

Al-fatihah.
mmg suka dgn iklan2 petronas.

Hezesuze said...

al fatihah.........amin.....

Mrs LVoe said...

alfatihah

raya tahun nie mst xde iklan petronas yg best2 cam tahun2 sudah-(

en_me said...

laki arwah cina mualaf kanns.. alfatihah

hidet said...

satu perkara yg pasti terjadi pada setiap insan tapi sering dilupakan..

itulah KEMATIAN

linahilmin said...

lina - honeylanz,
iklan2 petronas tak pernah menghampakan, kan!

lina - hezesuze,
:p

lina - mrs lvoe,
betul tu sha... :(

lina - en_me,
a'ah.. mualaf..

lina - hidet,
betul.. hidup kena sentiasa ingat mati!

Nurhayati said...

Al-Fatihah

nuffnang