nuffnang

Friday, July 24, 2009

Puteri Aurora Beradu



Puteri Aurora Beradu, drama baru yg mengisi slot lagenda TV3. Baru 3 episod. Masa mula tengok intro citer ni, terus tertarik ngan lagu tema nya. Lagu nyanyian kumpulan Nitrus tu bertajuk resah... gigih tau saya menggoogle, cari lirik & muka2 dak nitrus ni! best lah lagu ni... very mellow & ada ala2 indon sket. so, sapa kata muzik Malaysia tak bagus??? (tibe2 jerrr!!) ha ha....

Barisan actors & actresses untuk drama ni pun best2.. seperti; eizlan yusuf, beautiful lady rozita che wan (lawa sungguh dia ni, ngan make-up lite2 camtu je!), iqram dinzly (akak sukerrrrr!!!), memey suhaiza (cantik lah dia ni, petutlaaaaaa.... apa yg patut? suka ati korang la nak jawab!), aida aris, norish karman, wan maimunah (menjadi sungguh dia jadi mak itam; watak bomoh!) dan ramai lagi....

Drama ni setiap hari, isnin - khamis jam 4.30pm (tv3) & ulangan isnin - khamis 8.35pm (tv9.. dekat dihati.. eheh!).

RESAH

Berapa lama harus aku tunggu

Kata setuju kamu

Kau biar aku menanti pilu

Kau diam bisu buat aku keliru

Mana tuju hatimu

Usah biarku resah menunggu

Raut wajahmu bisa ditelahku

Kau masih belum tentu

Apa ada rasa dalam hatimu

Datang padaku cerita padaku

Ungkapkan rasa itu

Apa saja buat hilang ragumu

Sesungguh tak kau tahu

Diriku ada kamu

Akan ku relakan semua ada ku untukmu

Mungkin bila kau tahu

Mungkin bisa kau temui jiwaku

Usah biar terusan begitu…








PS:
ni bukan puteri aurora, tapi puteri & putera hati saya sedang beradu!
(gambar lama)

6 comments:

Hezesuze said...

haha akhirnya dpt gak tau sape yg nyanyi lagu tu kt citer puteri aurora beradu....huhuh

mmg besh lagunya...suke3...tiap2 ptg wajib uols tcongok sorang2 kt dpn tv kekdahnye...layannnnnn

p/s mmg suke tgok rozita che wan tu...very the cantik sgt kn kan...kagum ngan ciptaan ALLAH swt

kucingorengemok said...

fuhh, tgk tv kul 4.30 adalah cita-cita saya yg belum kesampaian...

makcikkantin said...

tak pernah pulak mck tengok, walau aku seorang suri rumah...nanti nak cuba tengoklah

honeylanz said...

dr tajuk tu mcm besh!
gaya ariana tido igt gaya ac n ery tido time baby dulu ;)

en_me said...

dh lamer x bukak tv3 tewww.. ahaks

linahilmin said...

lina - hezesuze,
lagu tu amat la romantik kan sis kan! rozita mmg lah cantik sangat!

lina - kucingorengemok,
ala, kita leh tengok tv, tapi cukup bulan takde la duit masuk riban2 dlm bank acct cam org tu! :p

lina - makcikkantin,
mck mesti busy masak2 nih!

lina - honeylanz,
kategori boleh layan la!

lina - en_me,
en_me ni suka menonton siaran apa agaknya ya??!!! urmmm....

nuffnang