nuffnang

Thursday, August 27, 2009

TAIPING : makan2 di rumah parents saya

AMARAN : pada ibu2 mengandung, kalau tiba2 termengidam sebab tengok my entry, sila jgn salahkan tuan punya blog ye... blog at your own risk!!! ngeee.... :p

*gambar tidak mengikut turutan hari


menu : set of nasi kerabu dgn daging bakar & telur asin goreng



menu : nasi putih, masak lemak pucuk paku, sambal tumis udang petai, ikan bawal goreng, ikan terubuk bakar & air asam



menu : nasi putih, ulam pegaga & pucuk putat, asparagus stir fry, ayam percik, ketam bercili my dad's signature dish, sambal belacan & sambal tempoyak, kuih lompat tikam, air kelapa


ayam percik


ketam bercili...


ulam pegaga & pucuk putat


sambal belacan & sambal tempoyak


kuih lompat tikam


air kelapa


menu : nasi beriani, gulai itik, sambal nenas, telur asin, abc, murtabak sayur, fruit salad

nasi beriani


gulai itik


sambal nenas


abc


murtabak sayur


fruit salad
banyak lagi foods yg parents masak tp takde dlm gambar.... (lupa nak amek coz asyikkkk sgt makan la ni!)
ada laksa, pecal, puding custard......
ni lah best nyer balik umah parents... maaaaaakan jer!!!

7 comments:

CatlinaFly said...

wah...bulan2 pose ni tgk makanan perghh hehehe meleleh ayaq liuq..kak, jom singgah blog join contest sempena merdeka

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhhhhhhhhhhhh semua foods nie home made ..bestnya ;-)

linahilmin said...

lina catlinafly,
ok dear... nanti akak singgah, lama tul tak tengok baby eein yg tembam tu!

lina - diana,
home made foos mmg terbaekkkk kan d!

kucingorengemok said...

waaa food bersusun, kena pakai sistem buffet ke? hehe. biru betul nasi kerabu. tengok pun syookkkkk!

linahilmin said...

lina - kucingorengemok,
KOG, nasi kerabu tu, klu tengok pun syok... rasanya... errmmm, berganda2 syok!!!

Hezesuze said...

aiyooo lina sumenye sodap2 belaka seh...mesin abc tu tomei ler plak..beli kt ner ek?? ekekeke

p/s better msak dri beli kt luar kan ...

linahilmin said...

lina - hezesuze,
mesin tu dah lama lah sis, adalah dlm 14/15 thn dah kot!!! dulu beli kat supermarket kt tpg je rasanya...

nuffnang