nuffnang

Thursday, August 27, 2009

TAIPING : Doli

orang2 taiping or orang2 yg pernah datang ke taiping (bandar warisan) mesti kenal kedai ni! famous nih!

sekarang kedai Doli dah ada di kl tau, kat TTDI... (sorry, full address saya tak tau), yg diusahakan sendiri oleh anak tauke kedai ni! koay teow goreng doli mmg takde tandingan lah; manakan tidak, koay teow doli di goreng atas dapur arang tau! tradisional kan!!!

selain koay teow goreng yg super sedap, ada gak nasi ayam, mee sup, mee kari... macam2 lah!

mai tengok gelagat 2 anak comel saya masa makan kat kedai ni (2 minggu lalu!)




*adam dzarif bergaya ngan paksu nyer sunnies... tercongek2 hidung/mulut takut spec jatuh! (hidup tak berapa tinggi lah adam!!!!)


*personally, saya suka sangat picture ariana yg ni!!!! anak mummy yg manissss!



*sorry ye kawan2 gambar koay teow takde, dah selamat masuk perut baru ingat!!!!
erkkkkkkk!

9 comments:

Hezesuze said...

haha mmg suke tgok pic damia tu...tomeiii bangat...

linahilmin said...

lina - hezesuze,
nama pun pompuan kan, damia mmg suka amek2 gambo ni!

DaZzlingLilLy said...

pandainya damia..kecik2 dah pandai posing..ikut mummy dia ker?..hehe

honeylanz said...

x pernah singgah taiping lg. lalu aja.

linahilmin said...

lina - dazzlinglilly,
isk isk.... mummy tak terer lah bab2 posing2 nih!

lina - honeylanz,
next time klu gi penang, stop by taiping... taiping best ooooo!!!

CATZ said...

teringin nak makan kat doli ni..
entah bila nak sampai taiping lagi..
:)

linahilmin said...

lina - catz,
catz, gi lah terjah doli kat TTDI!!!

tertipu said...

kalau siapa xpenah ke kedai doli taiping, korang la manusia paling untung!!! untuk kuew teow yang rasa cam biasa tu, aku kena tunggu 1 jam 40 minit. dah la tak sedap, takde cabai jeruk suma2 tu.tapi sebab hari hujan terpaksa la tunggu jugak sebab dekat 15 minit pusing cari parking. tapi serius memang bengang gila

sushiman_king said...

utk tetipu : maybe awk dtg mse ramai org kot .
sy keje kat situ n kat situ mmg ramai org .
lg 1 mybe awk pye citarasa lain .
utk information lg , kalau nak sedap, minta kat waiter suruh 'PAKCIK' goreng .

nuffnang