nuffnang

Friday, August 14, 2009

adam dzarif daily's schedule

my anak bujang ni kind of ada his own daily schedule yg dia create sendiri... (i think, dia sendiri pun tak sedar dia ada schedule... ke mmg dia tau ha!!!!)

mula2 bangun tido... mandi.. bla.. bla...

then, baca buku... belek2 lah kiranya, bkn tau baca pun!

start at 12pm je.....


12 - 12.30pm
hi-5
ch612


12.30 - 1pm
yo gabba gabba
ch612



1 - 1.30pm
animal mechanical
ch613



habis je semua tu, mummy dia akan tune tu channel 106 (astro oasis), dengar zikir & azan zuhur..

then, either adam akan terus glued kat tv for education stuff at ch 552

dah bosan, barulah dia akan mengadap pc...

dia akan layan sorang2 segala playhouse disney nyer website la, pbs kids website...

or.. conteng2 kat microsoft paint... (adam lg pro dr mummy!)
ni hasil kerja adam!



or.. ber google earth! (adam suka betul melawat kansas university, kita turn mcmmn pun 'earth' tu dia mesti jumpa kansas uni! untuk itu, mummy selalu doa, adam belajar bagus2 then dapat study kat sana!!! aminnnnnn!)

kalau weekend, waktu petang ada tambahan untuk menonton kedua2 his fav cartoon...



petang...
7pm
mummy start ajar mengaji... alif, ba, ta sampai ya je pun...
adam cepat2 pandai ye...!


malam...
mengadap pc...
before sleep, baca buku...

busy kan anak sulung kesayangan saya ni!


-adam dzarif fauzi-
ps- tau tak, adam still 'tak reti' watch segala ultraman, ben-10.. cartoons yg seangkatan dengannya...!

10 comments:

Awin Roslin said...

jenguk kansas city smpai pak su dia nak guna pc pun dia nk ber'kansas' jgak! :D

Nurhayati said...

wah bestnye schedule adam.. sangat menarik.. pandai dia memenuhkan masanya.

skang ni takpe lagi, channel nak tgk takde orang kacau.. tgk la nanti ariana dah besar sket.. habis ar rebut tv hihi

makcikkantin said...

adoiii, kecik2 dah ada schedule, esok besar, ntah apa2 lagi schd dia.
good to keep them occupied. Selamat berpuasa ye

Hezesuze said...

ishh gud ler ur son lina...kalo anak2 ze otomen gaiya la otomen dina la sumenye hafal uols...ekeke

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adam channel dia 613 jer .. x reti tgk channel lain .. heh.he... kdg2 kami dua rebut2 nak tgk channel lain .. sabojelah ;-)

Madam Lilly said...

Bagus tul anak ko Na, syabas beb,

linahilmin said...

lina - awin roslin,
ye la... sampai ari ni pun dia still bz ber'kansas' lg!

lina - nurhayati,
tu lah yati, i pun rasa camtu... ariana tu dahlah nampak extra lasak dr abang dia!

lina - makcikkantin,
dah besar nanti mintak schd dia masih yg bagus2 lagi!
selamat berpuasa utk mck & family.. & tahniah untuk alif yg baru berkonvo ye!

lina - hezesuze,
anak lina tak nak tengok lg citer camtu... tunggu besar sket haruslah kot!!!

lina - diana,
ni pun kadang2 berebut gak.. tp haruslah dia yg menang! ermmm...

linahilmin said...

lina - madam lily,
bagus kerrr? ngadap tv jekkkk!

honeylanz said...

hmm.. has rs x yah bg adam tgk2 cite seangkatan dgn ultramen tu... addicted nnt... mcm AC... leh ajak adik dia main lawan2x gitu....

linahilmin said...

lina - honeylanz,
risau gak, karang dikarate adik dia lak.. but luckyly dia tak minat lak.. cian ery, abang ac buli ye!

nuffnang