nuffnang

Tuesday, October 27, 2009

finger licking good


when we crave for certain dish, klu dapat makan tu mesti rasa bukan setakat jilat jari, jilat pinggan tu pun boleh kan.... and in my case, hirup kuah sampai kering!
dah 2/3 hari rasa nak makan singgang ikan tongkol (ada orang panggil ikan kayu / ikan aye), last saturday baru jumpa ikan ni yg elok2....
puas hati dapat makan!
sedapppppp!

singgang, ayam goreng, tauge grg kicap.....!
klu orang yg suka makan budu, ada singgang lak.... mmg lagi masyukkkkk lah kan!
since kat rumah ni takde pun oarng yg makan budu, so, kita makan ngan sambal belacan je...!



9 comments:

zailamohamad said...

kalau zaila tahu lina masak singgang ikan aye, rase macam nak bertandang ke rumah lina je (hihihi, xmalu sungguh!!)
fav zaila tuh, makan ngan budu cicah ula..perghhh..memang terangkat!!

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

sempoi tp sedappppppppppppp ;-)

kucingorengemok said...

sebab tu kadang² food kedai yang sedap kena tapau bawak balik, kalau kat kedai malu nak jilat pinggan! hehehe

Nurhayati said...

singgang feveretkuuuuu

ha datang umah nanti masak singgang kan hehe

honeylanz said...

budu + tempoyak + cili padi
berkali2 tambah nasik!

makcikkantin said...

hi lina, singgang tu nampak simple tapi mesti best, buat camna ye?

DaZzlingLilLy said...

sedap...masakan ala kampung mmg power

linahilmin said...

zaila,
alahai, klu nk tg mmg boleh sgt... lina slalu wish ada neighbour yg boleh kita antar2 dish esp masa bln ramadhan... cepat2 pindah sini!


diana,
utk tekak yg mmg dok teringin ni mmg sedap arr...


kucingorengemok,
iskk... memang pon! nak2 pulak yg sampai nk kena pepak2 tu kan! hah ha!


nurhayati,
ohhh, orang kl ni tau makan singgang??!! mai umah mai!


honeylanz,
tu dia!!!! klu ada budu mmg jadi la kan!


makcikkantin,
mck ni mintak resepi lak... malu la lina, lina mana terer mcm mck ngan aidil...!


dazzlinglilly,
masakan kg mmg marbeles kan!

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

nuffnang