nuffnang

Wednesday, October 21, 2009

wahai orang subang, puchong, shah alam.......

dan kawasan2 sekitarnya....
dengan ini diumumkan........
*drumroll*







Restoran Masakan Padang, SARI RATU dah ada di Subang Parade...
so, tek perlu lah bersusah menempuh jammed di MRR2 nak pi Desa Pandan semata2 nak makan kat sini....

ni aktiviti kami minggu lepas:




-gulai kambing yg super sedap.... makan sampai jilat piring!
-ayam bakar yg juga sangat sedap... tengok gambar pun rasa terliur balik!



-masak lemak pucuk ubi.... ulam2 serta sambal ijo yg mantopppp!
-jus alpukat & air teh botol (yg dalam kotak.... macammn tu?)

ada lagi yg lain... tapi tak amek gambar kot... isk isk....

dah kenyang.....
Alhamdulillah...


bawah ni pulak gambar anak2 manja kesayangan saya:-





dah makan kenyang2.... sambung jalan2.. (tipu, sambung beli barang sebenarnya... mana ada istilah jalan2 kosong!!!!)
-mothercare (banyak jugak baju yg ada 40% off..... walaupun raya aritu dah beli byk baju utk anak2, but bila dah nampak tanda '%' terus rambang mata!!!!)
-mph, ni kedai wajib nih! tp this week only daddy, adam & ariana je yg beli books, mummy nya tidak, since yg aritu pun beluk abis! :(
-mbg; stall fruits kat LG floor, ni pun kedai wajib klu kesini...

dah puas tawaf, before balik tu, stop utk tea break...
stop minum kopi (hubby yg minum kopi 'o', saya makan cendol!) kat Nyonya Delight, juga kat LG floor...

-chicken lor bak; saya sangat suka lah mende ni...
-popiah goreng yg biasa2 je....


tengah2 lepak minum2, sembang2... tiba2 ariana muntah, pegang dahi.... ok, ok, anak manja mummy ni badah dah panas... demam tiba2....
tukar kan baju, terus angkat masuk kereta pi Columbia-Asia Med Centre, Puchong...
bagi makan ubat segala....
malam start pukul 3 pagi - 6 pagi ariana dok merengek je....
but, Alhamdulillah.... by tengahari Sunday tu, she's back to normal...!
time2 musim penyakit macam2 ni, anak demam pun dah cukup merisaukan, kan....


petang Ahad tu Hubby ajak ke Alamanda... ada benda yg hubby nak beli...
-toy city; 2 beranak tu pakat2 dok beli kereta miniture...
-aussino; ada 2 days sale... (tp lately ni, aussino ni mcm kerap tul ada sale!)
-ezy video; adam beli dvd Hi-5...
-esprit; apalagi klu bkn baju anak2!
-masuk parkson ingat nak beli lipstick, check counter Dior, SA takde.... counter EL pun sama.... haisshhhhhh!

ni gambar 2 beradik, yg tengah tunggu daddy & mummy gilir2 solat maghrib...





Pictures of the Day







berakhir lah satu weekend.....
kejap betul masa sekarang ni.... hari ni dah Wednesday...
lagi 2-3 ari, jumpa weekend lagi....

6 comments:

kucingorengemok said...

seksa la solat maghrib kat alamanda... sesak!

Awin Roslin said...

i went sari ratu to eat dgn family haritu, long! :D asam pedas (i think) dia sedap! :))

linahilmin said...

kucingorengemok,
MEMANG pun... amat sesak, seb baik bwk telekung sendiri, boleh je celah kat mn2, tak payah tunggu..


awin roslin,
owhhh... memang sedap2 kan!
(jejes ailio!)

Nurhayati said...

dah nampak dah sari ratu kat subang parade.. semakin maju sudah mereka2 ni yer.. tapi blom lagi terjah kat sana.. akan diterjah nanti..jom jom together2x..

linahilmin said...

nurhayati,
jojommmmm kita ngedet kat sari ratu jom,kasi adam jumpa sama zara! *wink*

MommyDania said...

lina, baru sempat singgah. uishh..menarik sgh tgk lauk padang tu!

nuffnang