nuffnang

Friday, October 2, 2009

Insyaallah...., hari ni last day

Harap2 semuanya semuanya berjalan lancar seperti yg dirancang...
last monday I started my puasa qado', 5 days in total maka (insyaallah) today hari ke-lima... Yeay!
next monday, harap2 Allah tetap berikan kesihatan yg baik untuk start puasa sunat (puasa 6) lak...
best... best....

9 comments:

en_me said...

tahniahnyerr..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

aminnn ... aminnn .. harus sambut raya lagi nieh ;-)

honeylanz said...

huh.. lina leh ry lg sekali ;)

Hezesuze said...

laaaa lin! nape x niat skali jek...bleh arr..niat yg wajib dulu baru sunat....

ze baru masuk 4 hari rini so lagik 2 hari jek....pose ganti pn baru 3 hari so da lepas ler bayor..hehe

kucingorengemok said...

slow & steady :)

aDILriDZ said...

AMIN.. kak lina nie adil anak MCK.

recipe enchilada sauce :

INGREDIENTS
1/4 cup olive oil
2 tablespoons self-rising flour (optional)
1/4 cup New Mexico or California chili powder
1 (8 ounce) can tomato puree/soup
1 1/2 cups water
1/4 teaspoon ground cumin & mix herb
1/4 teaspoon garlic powder
1/4 teaspoon onion salt
salt to taste

DIRECTIONS
Heat oil in a skillet over medium-high heat. Stir in flour and chili powder, reduce heat to medium, and cook until lightly brown, stirring constantly to prevent burning flour.

Gradually stir in tomato sauce, water, cumin, garlic powder, and onion salt into the flour and chili powder until smooth, and continue cooking over medium heat approximately 10 minutes, or until thickened slightly. Season to taste with salt.

-yang wrap tu adil guna capati beli dekat mamak ja. then filling dia guna roast chicken je. carik2 kan daging ayam tu then ltk as inti. first capati tu spread kan dgn enchilada sauce(mcm piza base), then ltk la salad ka apa yg nk letak. kemudian letak ayam tu seterusnya cheese. gulung mcm wrap twister mcm kat KFC tu and ltk dlm pyrex papa sbb kita akan bakar. ltk wrap tu dlm pyrex(susun elok2) then lebihan enchilada sauce tu,tuangkan saja atas wrap tu jadikan as sauce. lepas dh tuangkan enchilada sauce taborkan cheese. then bakar mcm biasa.

thanks for the comment at my mum's page and thanks for the compliment : ) hehe mari kita berfollow blog ekk.. hehe

MamaFaMi said...

Hari tu, kawan mama ada pergi dengar ceramah kat masjid. Penceramah tu kata, kita boleh buat puasa sunat aidil fitri dulu sebelum puasa qada. Ini hanya untuk puasa 6 tu je la sebab we can only puasa 6 during Syawal. Kalau kita buat puasa qada dulu, kalau tak sempat sunat Syawal, kan dah rugi... Wallahualam. Mama tinggal lagi satu hari... insyaAllah this Monday to complete my sunat Syawal, pas tu ingat nak terus puasa qada... kasi beres semua, sekali jalan. Senang sikit...

makcikkantin said...

alhamdulillah...mck sehari pun tak puasa lagi(lepas raya ni lah)...insyallah

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

nuffnang