nuffnang

Monday, June 15, 2009

the return of lepak @ mamak

Lama gila me & hubby tak gi makan2 kat kedai mamak...
kalau rasa nak makan mamak food, normally akan tapau & makan kat rumah je...
tapi, akibat keterujaan melhat blog orang ni yg mmg suka gila kat mamak, last saturday during lunch kitaorg pun pegi lah makan kat mamak... kebetulan, ada pulak kedai mamak yg baru bukak kat depan umah nih!






dah makan kenyang2, terus pegi subang parade.... sesaja je, jenjalan..


masuk mph sekejap.... kejap je, coz adam dah dapat apa dia nak terus ajak keluar... so, mummy tak sempat pilih apa2 pun.. :( , sambung lak gi minum2 kopi kat big apple... sambung jalan lagi..., masuk cold storage... beli mende2 makan,.. groceries....




---------------------------------------------------------------

SUNDAY

Sunday, lepak2 kat rumah je...
masak.. makan... tengok tv...
petang gi umah mil....
dari rumah mil, balik umah... gi mcdonald...
itu saja....!






breakfast, nasi lemak, ikan sambal & isi ayam celup tepung...

bun (roti naik namanyer) tu, kita dapat baru blog jejaka idaman malaya nih...

cik mat gebu... thanks for the lovely recipe!

8 comments:

honeylanz said...

comel nye ariana dgn headband reben tu. ery danish pun ada fun book mcm adam tu yg siap ada holder. tp animal nye. makcik dorang belikan...

sedap2nye makanan utk hr ahad tu!!!

babyelle said...

wah.. tergoda tengok nasik mamak.. huhu.. my hubby xde..xde sape nak bawak p makan mamak.. saye xpandai pilih lauk.. kalo die pilih mesti sidapp....

wa.. akak rajin masak skrg... bake cakes+breads lagi! hehe...

Nurhayati said...

bole bukak kedai bakery dah ni.. sangat pandai membuat bun.. dan kita hanya pandai makan saje hehe

comel ar Ariana pakai headband.. nanti dah lebat rambut leh pakai hairclip plak.. hihi

CATZ said...

comelnya baby baju pink tuh...

Hezesuze said...

mak aiii..rajinnye lina masak...bleh ler turunkan ilmu kat ze ek...hehe

linahilmin said...

lina - honeylanz,
comel kan buku tu..

lina - babyelle,
ala, kesian nyer adik akak sorang ni! nanti hubby blk ajak gi mamak, pulun puas2!

lina - nurhayati,
klu bukak bakery, harus takde org dth coz tau buat yg tu je!
tu la, geram tengok baby zara ngan hair clips... comei gila!

lina - catz,
:p

mummYaeesh said...

hiks..ini kah yg dimaksudkan tu..woohoo!haha..tersampuk mamak sudah..

yeayy..nak bun!

linahilmin said...

lina - mummyyaeesh,
u la punya pasal.. sampai i pun dok angau2 kat mamak!
mai la, baru wat bun sambal ikan bilis pg tadi..

nuffnang