nuffnang

Friday, June 5, 2009

JPJ Malaysia kewl!!!

Good Job JPJ Malaysia!
Jabatan korang memang efisien!

last nite, i'm planning to renew my driving licience through online. googled for the linked..., click it and within 5 minutes... dah siap satu transacion. hassle-free... bayar boleh pilih either through cc, or debit ur saving / current account.
and this morning, i received a phone call from them,bgtau, they'll send my licience kejap lagi... (after the delivery boy balik dr friday prayer)...

so, renew terus for 3 years, 2012 baru expired!

anyone, nak renew lesen kereta / motor... apa2 je la.. click link kat bawah ni k.
nak check saman pun boleh!











ps- klu semua jabatan kat malaysia ni efisien cenggini kan bagus!

pa pe pun, tahniah jpj malaysia!





8 comments:

honeylanz said...

x tau blh renew driving license online :p
bagus ni..x yah nk ke jpj @ pej. pos dah

linahilmin said...

lina - honeylanz,
a'ah nanti has leh try.. mmg senang!

mummYaeesh said...

la yeke??kena bgtau k.ty ni.kesian kat dia dari ari selasa ke rabu nak renew tp tak bleh2 sbb po abis borang renew lesen..bleh gitew?!

linahilmin said...

lina - mummyyaeesh,
guna online je lah cenggitu.. pos office abis borang; ramai agaknya org renew tuh!

Mrs LVoe said...

bagus nie.. pasnie senang la sha nk renew licence.. thanks for the info dear

linahilmin said...

lina - mrslvoe,
sha, mmg senang.. next time buat camni je..

MamaFaMi said...

Oh ye ke boleh perbaharui lesen online. Sudah bagus ni... tak yah susah susah nak ke JPJ or Pejabat Pos. Boleh do it from home. Tapi my mom dah tolong baharukan lesen sampai 5 tahun straight masa mama kat Malawi dulu. Sib baik max dia 5 tahun, kalau boleh 20 tahun, memang mama buat 20 tahun sekali! Hahahaha... Bukan apa, takut nanti lesen dah TERmati lama, kena pergi driving test lagi sekali... harus tak pass!

linahilmin said...

lina - mamafami,
mama ni mmg warganegara yg prihatin! ni first time, lina renew sampai 3 years, slalu sethn je!

nuffnang