nuffnang

Monday, September 7, 2009

Nasi Briyani Bukhara Syed Bistro

ni menu buka puasa semalam....
dah alang2 ke Puchong, mesti lah singgah kedai ni...
briyani dia mmg best....
ada lauk ayam, ayam kampung & kambing.....
harga rm10 - 11.50; portion mmg besar... leh makan 2 orang!!! (tp saya sorang pun habisssssss!!!!!)





sebelum tu, pegi Giant putra height, saje je jln2 sambil beli lauk2 utk ltk dlm fridge...

lepas bayar, ternampak lak satu kedai ni... (ishhh, tak ingat nama kedai dia)... kedai jual ayat2 Al-Quran, frames2, tafsir... so, beli lah serba sikit.. (gambar takde, dah gantung dah!).... buatannya cantik, dan harga pun boleh tahan...


selain beli tu, beli jugak mende2 nih....
tafsir, muqaddam utk ajar anak2 ngaji, cd rom surah2 / ajar solat; ni pun bg adam & adik tengok & buku kisah 25 nabi & rasul...



adam dzarif & ariana damia



ni pulak foods masa sahur pagi tadi....
grilled chicken (beli yg dah siap marinate) & salad...


7 comments:

honeylanz said...

tetiba terliur dgn lauk sahur! ringkas tp sedapp tuh ;)

Nurhayati said...

sangat teruja tgk makanan2 semua ni... tgk nasi briyani, nak plak..nyummeh.

ish tgk Ariana tu sangat comel.. besar dah dia..

linahilmin said...

lina - honeylanz,
mmg ringkas, lina beli ayam yg dah marinate kat giant, ltk atas dapur... siap!!!

lina - nurhayati,
nasi tu mmg sedap la yati.. kat bangsar, pj pun ada syed bistro nih!

kucingorengemok said...

bukhara ni favourite kita org masa duduk ulu kelang (syed yang kat keramat)... ooo harus la buat rombongan ke sana kalau deris nampak gambar ni! haha :)

linahilmin said...

lina - kucingorengemok,
pi la beli wat seprais kat deris yg rajin gila masuk dapur tu!!!

MamaFaMi said...

Mama pun suka makan nasi briyani Syed Bistro, tapi tu lah, nasinya berlambak! Mama garenti tak habis sorang, walaupun mama ni kuat makan! Kalau beli sekotak, selalu share dengan hubby. Tapi hubby makan daging kambingnya, mama pulak tapaulah ayam goreng berempah dia barang seketul... jadinya, beli nasi briyani kambing, tapi mama dapat makan nasi briyani ayam! Hahaha... jimat kos!

linahilmin said...

lina - mamafami,
ala mama ni... nampak sgt mmg lina ni jenis 'mentekedarah' tau, x pernah x abis!!!

nuffnang