nuffnang

Wednesday, September 2, 2009

berbuka seorang diri... uhuk... uhuk...

tipu! tipu!!!
sah2 ada anak2 bersama... hubby memenuhi jemputan berbuka diluar (hari ini pun sama!!)
so, takde lah nak kena masak... setakat diri sendiri, apa pun boleh!!! panaskan je leftovers dlm fridge tu!
tapi kan, kalau sehari tak masuk dapur mmg tak best... rasa ada je yg tak kena....
jangan tidak.... buat lah bun...
ada sardine bun, ada sambal ikan bilis bun & plain bun (leh wat roti burger)....
tak cantik sebab 'menggentel' sambil berdukung!!! (padahal tangan mmg version tak berseni!!!)







hari ini (12 ramadhan), hubby berbuka diluar...
tapi dgn penuh perasaan i masak....
bubur nasi, daging black pepper & sambal telur puyuh......
by 9.30am tadi semua dah beres.......
tapi........

rupanya2 'red flag' lak....!!!
klu wat lunch je pun ok dakkkkkk???????






sekadar gambar hiasan:-

7 comments:

kucingorengemok said...

kalau anak gigi jarang nanti dia pecahkan lobang ooo, mommy makan lunch! hehe

Madam Lilly said...

kire ok la tu mr hubby u pegi penuhi jemputan, kang dia plak berbuka sorang2....pandai baut bun, minta resepi bleh....hehehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah awalnya masak ... heh..heh.. ada org tak pose mkn yer ..

Hezesuze said...

hahaha lawak ler lina ni...ekeke

mummYaeesh said...

hamboiii rajinnye kul 9.30 pg da setle masak..mmg sah utk lunch la tu..woohoo..

wei nak rotiiiiiiiiiiiii

Nurhayati said...

sudah beraya ye.. hihihi

walaupun tangan tak berseni.. tapi tetap rajin tau masak.. yang peting sedap.. alaaaa nak gak huhu

linahilmin said...

lina - kucingorengemok,
ish ish... seb baik gigi adam rapat2!!! ngeeeeee!

lina - madamlilly,
lily nak resepi, boleh... nanti kita kasi kay!

lina - diana,
ha ha... kantoiiiiii!

lina - hezesuze,
ngeh ngeh ngeh!!!...

lina - mummyyaeesh,
opppssssss!!!! nak roti, bila pree mai la sini yang oiiiii!

lina - nurhayati,
kita mmg suka masak la... sedap ke tak, belakang kira!!!

nuffnang