nuffnang

Tuesday, May 19, 2009

lil ariana & solid food

my lil girl dah 7mth+.. so, its time to introduce her to rice porridge... my hunny bunny ariana ni suka makan & not a fussy eater at all... (tak macam abg yg sampai arini pun very choosy!).. so, utk memudah kan diri sendir, i'll cook her porridge & blend it, letak dlm small container macam ni, simpan dlm fridge... so, everytime her meal time, jst amik satu & heat it up.. senang kan!!!




and this is; tuan punya foods tu! :p





8 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah rajinnnyerrrr ;-)

linahilmin said...

manade rajin d, kes malas la tu.. wat byk2 terus!!! :)

Mrs Noba said...

oh, bekas makanan itu sungguh cantek!
kemas aje letak camtu...

-dari saya yg OCD-

babyelle said...

wah.. memang senang.. but now i'm staying wth my MIL... So die mcm xberape prefer nak reheat makanan tu.. org tua kn.. they prefer foods yg dimasak trus. kalo ddk rumah sendiri confirm i dah wt camtu jugeee..+i'm working ;p.. hehe... tapi xpela, every morning she cooks porridge for wafi. sonang hati den...

Hezesuze said...

uik! bgus ler idea lina tu..sis lom penah wat laie...alah skrg pn anak2 da beso...

x tau bila nak bb laei..hehehe

p/s bila nak jumpa sis ni

kucingorengemok said...

budak kecik² takyah ajar makan sedap² sgt, nanti dah besar payah nak layan kerenah... haha >:)

mummYaeesh said...

untungla dia nak mkn sume benda!
tp u wat camtu takpe ke food simpan dlm fridge lama2??klu makton marah betul bg food yg da bermalam!

linahilmin said...

lina - mrsnoba,
bekas tu dr jusco, 90posen sebijik! :p

lina - babyelle,
wah, takpe ada org wat kan.. mintak mil u poskan kat akak skali, boleh?

lina - heze,
tu taktik org tak brp rajin!

lina - kucingorengemok,
eheh! tp abangnya mmg memilih tul! grrrr....

lina - mummyyaeesh,
tu la, senang lak si kecik ni! alahai makton, meh la jagakan lina skali!

nuffnang