nuffnang

Friday, May 22, 2009

amazing - kah???

terharu tul dapat award ni dari nad :p
thanks a lot!


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie:
1. dlm peringkat akhir pantang... about 2 weeks lg klu tak salah.
2. before-pregnant-after; badannya sama jer, tak naik pun!.. mak jeles!!!
3. ada 2 beautiful kids... serious x tipu! abang iman & baby mia...
4. dlm proses to complete her masters.... ker.. phd? alamakkkk.... nanti kena check balik..
5. ohhh... her wedding date same as mine, 4 june 2005... kan nad, kan... :p

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :
1. tingin nak selim melim cam zaman bujangan dulu, tp nan ado!
2. dah 4 years jd housewife! urrmmmm....
3. still ulang-baca twilight saga series (selang seli ngan novel lain gak)
4. ada sepasang anak.. yg tiap2 kali update blog mesti tempek muka anak kat blog! :p
5. suka masak.. sedap tak sedap belakang kira!
6. while typing this, saya tengah teringin nak makan nasi kerabu! dapat lak ngan daging bakar, salok lada... perghhhh!
7. every akan call my parents.. hehehehe...
8. tak sker menjahit & tak pandai pun... masa form 3, kelas KH, wat beg, saya antar beg tu kekedai cina depan umah, soh dia jahit ngan upah rm5!
9. tak sker iron baju.. baju keje hubby semua saya antar ke laundry for the ironing, saya cuma basuh, jemur & letak dlm plastic bag je! :p
10. saya gemuk sangat nih! td wat 'ideal weight test' kat fb, dia bgtau my ideal weight around 56kg.... now tell me, how to shed another 20kg tu!!!
mak aiiiii... berpeluh nk abiskan menda alah ni!

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka :
1. mummy yaeesh - very happening & bzzzz lady, 24/7 ada je aktiviti!
2. nurhayati - mummy to an adorable baby girl, zara.. gebu zara nih!
3. diana - her first son, pun nama adam... and now she's preggy her 2nd!
4. shilashower - her blog ni kira my daily dose, tengah dlm pantang gak ni.. baby comel dia nama adam! comel gilerrrrr!
5. cik reena - ni pun among my top-10 list fav blog! anyone nk tau any latest movie, rajin2 bukak her blog!
6. lee lin - saya mengikuti perkembangan blog ni dr zaman fp, sort of dia punya kipas-susah-nk-mati... orang nya suka makan (saya rasa & teka jerrr).. & kucing oren dia comel.. (lama tak nampak kucing tu!)
7. mamafami - suka giler read her cirita-ceriti... mama fami terer giler masak! (dan dia jugak peminat akim af7... yeeehaaaaa!)
8. hezesuze - tingin nak jumpa dia nih!!! happening tau sis heze nih! (pssstttt.... dan dia tak reti siang ikan tau!) pecutttttttt!!!!!
9. ude - my bff, dr zaman sekolah... my lovely fren ni tengah preggy, dah 5 bulan rasanya..! :) dia jugak tokey kek, cupcake, cookies....
10. elle - she's sooooo strong! ada 1 yr old baby, pregnant to her 2nd ngan husband yg keje di perantauan! kagum sangat!!!

siler terima ye kawan2... :p

8 comments:

MamaFaMi said...

Huhhu... nama masuk carta kena tembak lagi ye. Ahakss.. terima kasih bagi award ye. Ini yang dikatakan, susah dulu senang kemudian... kena jawab tag dulu baru leh ambil award! :D

reena said...

Aiseh.Terharunya.Rasa macam tak layak je..Hehe.Oh dah lama gila tak tulis pasal movie la kak.. :p

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Thankssssssssssssssss dear .. tp tak tau bila nk jawab soalan2 nieh .. busy nk pindah umh ... btw thankssssssssssssssssss muahhh

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family...

mummYaeesh said...

terharu weols katanye dpt award...tapi serupa tag jugak..adeh!
pengsan jap!

Hezesuze said...

wah! dpt award lagik...horayyyyy!!

tu ler pasal...bila ler kita ni dpt jumpe ek...ke nak sis terjah je rmh lina...hehehe

honeylanz said...

suka masak gak..sedap ke tak tu belakang kira kan...;)

has pun nak shed 10kg ni. nk slim melim mcm dulu-dulu..

linahilmin said...

lina - mamafami,
he he... bg pun macam tak ikhlas kan... isk isk iskk...

lina - reena,
tak layak????? i loike ur blog!

lina - diana,
muahhhh... ye la, sunday pindah, kan.. take care kay!

lina - puterisatu,
thanks akak... nanti kita g 'umah' akak kay!

lina - mummyyaeesh,
itu namanya, pemberian berkembar! ingat raya je ada kembar2???! :P

lina - hezesuze,
eheh... ingat ke sis nk marah tadi! kata tak sker tag2 gitu!!! :p

lina - honeylanz,
tu lah has... tak 'lut' la lelemak tepu nih! :(

nuffnang