nuffnang

Friday, May 15, 2009

Avent oh Avent!



i'm using Avent bottle ni dr dulu.. (means dr my first baby), sampai la skrg. Kalau dikumpul2 mmg byk la kan... cuma lately ni i'm very frustrated ngan product ni. Memang dr dulu ada jugak sometimes it leak (kt area penutup teat kaler putih tu), tp taklah selalu... but somehow lately ni makin menjadi2; bottle baru beli, teat baru tukar pun jadi gak! bayang kan, masa kita nk cepat tu, masa tu lah leak nyer menjadi2, gerammmmmmm! so, i'm planning to change to other brand... ha ha ha... padan muka Avent Phillips! question is, nk tukar yg mana ye....





dc brown... tak kot, cam complicated je cara nk guna








mothercare...








tommee tippee... yg ni comel; agak2 bagus tak?



nuby... ni pun comel, colourful! dah lah murah sket compare tu lain2... mmmm....

kawan2, ada idea / suggestions tak? thanksssssss....

10 comments:

mummYaeesh said...

weols pakai botol susu biasa jerk botol barney & friends la..tak pun elmo tak pun mickey mouse..ahaks tp puting wajib pigeon y cut colour brown supaya tak meleleh dan yaeesh takkan isap klu puting kaler jernih tu!

linahilmin said...

lina - mummyyaeesh,
weoll nk verangan cam katie holmes tau, pegang avent gitu! tp.. nan ado!

Mrs LVoe said...

so far sha beli utk my niece & nephew avent ok je. maklum la cazen2 sha kawin gn anak dato' kang beli biasa xmo pkai lak.

budak2 skrg bijak.. nk yg bagus.

dulu2 kitaorg pkai cap biasa yg ade bentuk bear.. syiok je guna smpai umur 2thn.

Nurhayati said...

sama la kita.. geram jer nak plak time pagi buta buatka susu, ngan ngantok lagi, goncang2 habis bocor sana sini...geram2x.. hmm bagus entry ni, nak tau gak brand ape ok, nak tukar jua..huhuhu

babyelle said...

avent yg bagusye bley pakai until budak abes bottle feeding... confirm botol tahan.... tapi mcm dah boring pulak ngan avent.. rase mcm nk tukar tommy tippee.. cute! tapi baru2 ni terbeliavent pulak sebab ade less.. murahhh.. hehehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

dulu kita pernah letak kt blog email kita htr kt avent psl defect produk dorg .. pastu hangin py psl terus tukar ke NUBY .. mmg puas hati la .. no leaking ..kalerful & direkemen oleh ada satu badan nieh .. x igt .. tp kita pernah cite psl produk nuby nie kit blog .. entry thn lepas ;-)

kucingorengemok said...

afundi avent! hehe... (apa aku merapek)

honeylanz said...

anak has pakai avent gak. tp sbb mudah sgt leaking..has tukar teats Dr. Brown
kt myblog ada n3 tu

Anonymous said...

na..kalau avent leaking kdg2 sbb puting dia tak betul msk pada penutup putih dia tu..

linahilmin said...

lina - mrs lvoe,
tu lah sha... dulu ok, lately ni ngarut tul!!!

lina - nurhayati,
ha!!! gerammmmm sgt kan, kan, kan!!!

lina - babyelle,
akak pun dok fikir tommee tippie nih!

lina - diana,
d, dah baca that one... nuby ye. dah lah comel je kan, colourful!

lina - kucingorengemok,
rasanya mmg avent leh menang without afmasuk nih! :p

lina - honeylanz,
dah baca, but tak sempat tinggal komen! interesting la.. show it to hubby (ur entry), and dia kata leh try ur cara!!! thanks dear!

lina - anonymous,
ala, na dah makesure everything intact! but.. nk jd gak cam tu! gerammm!

nuffnang