nuffnang

Sunday, April 5, 2009

Wilayah Persekutuan Putrajaya

Semalan berjalan-jalan di Putrajaya... Rasa lama sungguh tak menjengah Alamanda... ialah, semenjak pindah ni asyik2 gi Aeon Bukit Tinggi je... keluar pun takdelah awal sangat, lepas lunch kat rumah & solat zohor... mula2 tu pegi Alamanda, then singgah jap kat taman yg kat masjid tu...








tengok gambar my darling sweetie girl, ariana... nampak tak 2 tiny white bud! comel je tersengih nampak gigi!

ni lak antara barang2 yg dibeli di Alamanda... takde apa sgt pun, coz niat just nak pg Mathercare cari Avent bottles & teats je...


bottles & teats..


selai dua baju untuk anak2 tersayang..


toys... satu utk adik ariana & satu utk abang adam..
adam beli gak Megablocks 24pcs.. (tak sempat nk amik pic terus mix kan dgn mblocks yg beli last mth tu..


magazine rasa... mine, beli nk wat collection..
ada 1 resepi menarik utk kawan2 yg tengah pregnant tu, Insyaallah, ada kelapangan i'll put here okay..


dunkin donuts.... lama x makan, tapi personally i prefer big apple donuts..




History of Putrajaya:

Putrajaya was founded on October 19, 1995 and is located in the middle of the Multimedia Super Corridor (MSC). Putrajaya is the third Federal Territory of Malaysia; the other two being Kuala Lumpur and Labuan.
The land on which Putrajaya now stands was formerly known as Prang Besar, part of the state of
Selangor. The Federal government negotiated with the state on the prospect of another Federal Territory and in the mid-1990s, the Federal government paid a substantial amount of money to Selangor for approximately 11 320 acres (46 km²) of land. As a result of this land purchase, Selangor now completely surrounds two Federal Territories within its borders, namely Kuala Lumpur and Putrajaya.
In 2002, a high speed rail link called
KLIA Transit was opened, linking Kuala Lumpur and the Kuala Lumpur International Airport in Sepang, Selangor to Putrajaya. Construction of a monorail system is also underway.


credit info: http://www.malaxi.com/about_putrajaya.html

8 comments:

CoNniE said...

jln2 cr mkn + shopping.. ariana makin comel...

Ninie Shops said...

comelnya ur daughter,btw, come on to my sales blog yaa..tq

mummYaeesh said...

ala..comeynye damia..suke jek dia dpt jejak kaki kat rumput tu hah...

uols smakin terserlah keayuan...very motherly katanye..woohoo

hezesuze said...

wah jln2 kekdahnye ek...ermm lom laie bkesmpatan bwak ank2 ke alamanda tu...

wah..so cuteee si ariana...tomeiiii nye..geramlaa

linahilmin said...

lina - connie,
xde la soping sgt.. ariana makin montel!

lina - ninie shops,
tq..
will do!

lina - mummyYaeesh,
tu la, klu lepas tu harus meniarap atas rumput tu.. ala2 jakun gitu!
ayu? awwwww!

lina - hezesuze,
alamanda tu time parkson's sale leh tahan gak murah dia!

reena said...

Comel anak akak :)

linahilmin said...

lina - reena,
hi reena, tu lah dua org buah hati akak..

Nurhayati said...

comel gila Ariana senyum.. sronok agaknye dapat jalan2 pijak rumput hehe..

nuffnang