nuffnang

Tuesday, April 14, 2009

syok oooo balik tepen!

*updated*

Kitaorg balik Taiping last Thursday, dah lewat keluar umah, bout 8.30pm camtu...
Reach my parent's house around 12.00...





Tapah R&R yg lengang... almost kosong!
baskin robbins & dunkin donuts pun lampu dah malap masa ni eventhough baru kul 10.00pm!
adik yg jaga kaunter kfc tu pun entah berapa kali menguap agaknya!
kalau nk sewa tapak parking wat camping pun boleh!!!



yeay! dah sampai....
arc ni bila keluar dr enterchange changkat jering..
*picture gegar coz dr dlm moving car!




homemade white bread...


homemade chocchip bread..


custard bun & sambal ikan bilis bun.... sedappppp & it's homemade..


homemade pizza...
dah abis 2 tray baru ingat nk amik pic!!!


grilled chicken.... gulai daging & nasi jagung...
ala... dah terliur lagi!


seafood's steamboat...
ada fresh squids, crabs, prawns, fishballs....
finger licking good!!!


laksa pokok assam...
ni yg biasa


ni laksa special...
means, ada tambahan sambal sotong kembang...
yg sebelah tu, otak udang / petis udang...


koay teow doli...
well-known dikalangan orang taiping...
dulu masa i kecik2 gerai 'doli' ni kat depan klinik kesihatan tpg (ada pasar malam kat situ- tengah2 jalan between supermarket taiping & larut matang)...
then diaorg pindah ke tapak gerai pasar malam taiping.. (sekarang ada building pasar besi) tu ye..
and now, ada kedai yg amat cantik kat jln Tupai...

last but not least...
gambar anak2 kesayangan i masa hangout kat Old Town Kopitiam (Taiping Sentral)...
ye... ingat koman sangat ke taiping...
sekarang tpg dah ada sr, starbuck, sushiking.... canggihkan...
masa 80an dulu, tempat lain dah dah ada mcdonald / kfc; kat taiping ada Mcdota je...
sape ingat mcDota? nostalgik tollllll!
sekarang dah ada macam2...
jalan pun kalau festive season jammed nyer ngalahkan federal highway...
pa pe pun, I Love Taiping!







12 comments:

Mrs LVoe said...

best yea balik kg huhuuhuh..

hezesuze said...

sengal jek..ingatkan de citer..hampeh tol!

Mrs Noba said...

hihi...cuci baju duluuuuuuu!

linahilmin said...

lina - mrslvoe,
sha..., mmg best giler!

lina - hezesuze,
sis.. ni ha dap hapdet!

lina - mrsnoba,
tu la... berload2!!!

Juliana Saidy said...

my fav is heritage! msti drop ctu setiap hjg bulan. hehehe... anak2 suka lamb chop kt c2

Nurhayati said...

bestnye balik Tepen.. tgk makanan2 semua tu wat terliur sudah.. nak2 kat laksa tu.. ada plak otan & petis udang.. huargghhhhhh nak jugakkkkkkkk meleleh dah ni

linahilmin said...

lina - juliana saidy,
heritage best ye.. x penah g.. next time blk leh try.. asyik g panorama je!

lina - nurhayati,
a'ah.. yatt ni gila laksa kan... :p
ps- yatt org mana ye?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhh balik taiping ... dipenuhi dgn entry makan2 manjanggg ... terliurrrrrrrrrrr ;-)

mummYaeesh said...

tu la..klu blk kg sure perkara pertama yg dicari mkn kan?? yelah klu kat kl tak dpt yg mcm kat kg punye so beberapa hari yg ada di kg harus dipenuhi dgn jadual jln2 mencekik kekdahnye..
tp yg wat i terliur ialah roti2 homemade tu..bestnye rasa terbau2 aroma roti2 tu kat sni...
u buat la lina..nnt leh weols dtg mkn!woohoo

CoNniE said...

wah bestnyer balik kg... iskk byk nyer gambor makanan.. membuatkan ku semakin lapar...

linahilmin said...

lina - diana,
ala, kesian lak org yg berbadan dua ni, ltk entry food..

lina - mummyyaeesh,
ok pe salahnya.. nanti i dah brani wat roti i panggil u dtg kay!

lina - connie,
bila bkl kg tu la.. makan je!

rizza said...

sedap nye makan2 tu..
dan comel2 anak awak...

saya pernah sampau taiping sekali.. adik ipar org sana..

nuffnang