nuffnang

Tuesday, November 3, 2009

jenama sardin pilihan anda...

dah perempuan tu prempuan jugak, kan...
jgnkan kata cosmetics, facial care, baju atau tudung..klu nak beli tu mesti belek punya belek, beli sardin pun nak pilih berjam2!




selalunya saya suka beli sardin cap ayam... sardin ni merupakan 'raja' segala sardin lah kiranya.. pasal nya harga dialah yg plg mahal dipasaran! tapi lately ni, saya rasa sardin ni dah tak berapa best, saya rasa isi ikan dia keras lah! tak best ok!
(gambar sardin ni credit to blog ni ; antara blog yg sentiasa mendapat rating yg baik dr saya!!! kena puji lebih sket sbb saya curi gambar dia!!! huhuhuhu)


dah sardin kat atas tu tak best bg tekak saya.... saya tukar la kepada sardin ni...




sardin king cup..... ikan dia lembut, mengikut spec yg saya nak tapiiiiiii tulang dia keras la.. saya suka sardin yg tulang dia pun lembut!


dah nak kena cari sardin yg plg best di pasaran!!!



saya pernah try sekali, dan saya sedap....
tapi dah tak berapa ingat lak...
next time nk kena beli sekali lagi dan cuba..

cuba pasti jaya! eheh.... tiba2 je!


kawan2 suka sardin jenama apa?









10 comments:

honeylanz said...

king cup & ayam brand gak ;)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

king cup & aym brand (suka yg ikan mackarel compare to ikan sardin) ..heh..he.. harus try yg marina tue .. x prnah try ;-)

Ms Lola said...

i tak pernah compare rasa sardin. selalu jd sandwich - mcmana nak compare?

MN said...

i tak pernah makan selain dr cap ayam tu :)

isz_3707 said...

klau i, 1st choice adalah Botan, then baru cap ayam. yang lain xbrani try ngeeeeeeee

DaZzlingLilLy said...

king cup jer selalunya...

Madam Lilly said...

Selalu & stock in house Cap King...hahaha...suka yg sardin jer..my favourite sambal sardin...makan mesti bertambah,

linahilmin said...

honeylanz,
dua ni kira brand plg femes kan!


diana,
mami kita pun dok suruh beli yg mackerel!


ms lola,
a'ah kan lola, dah penyet2 gitu sama je rasa dia kan..


isz_3707,
Botan.. 1st time dengar nih, harus gi cari & cuba!


dazzlilnglilly,
peminat king cup gak!!!

MN,
wah, ni mmg setia ngan cap ayam nih!

madamlilly,
ko pun sama ye lilly, king cup gak!

Rinatara M Zamri said...

Sardin mackerel mmg isi keras dr isi sardin biasa. X cepat hancur bila dimasak. Sardin mackerel lbh mahal krn mackerel fish lbh mahal.

Rinatara M Zamri said...

Sardin mackerel mmg isi keras dr isi sardin biasa. X cepat hancur bila dimasak. Sardin mackerel lbh mahal krn mackerel fish lbh mahal.

nuffnang