nuffnang

Sunday, November 8, 2009

hobin jang hobin




Tahniah skuad Negeri Sembilan...
Tahniah juga utk pasukan Kelantan...
tiba2 i citer pasal bola kan....
sebab i rasa this year final Malaysia ni meriah sikit... bagus lah, dah lama sangat bola sepak malaysia suram dan muram...
cuma, sayang nya semangat cintakan sukan & support sukan malaysia bagaikan hilang dengan kejadian buruk (marah, baling barang, mercun, bergaduh) di stadium di kalangan penyokong amat lah tak best! come on, player tu pun relax je... orang lain lak emo lebih! adat bertanding ada menang, ada kalah.... walaupun dapat naib juara, kira ok lah, coz ada berbelas2 lagi pasukan yg bertanding dalam league tp team korang yg dapat gi final... kira dah juara lah tu! kena cool okeh!
ada sesiapa yg menonton live telecast final piala malaysia di RTM TV1 semalam?
saya hanya menonton sepak mula (kira 10mins awal) - (cari2 jugak kot2 ada muka rita rudaini yg cun tu, dia tak pi coz jaga baby kot... mesti sakan rita dok bersorak kat rumah! i sker rita rudaini nih..., cun!!!) & juga 15 mins akhir, sampai lah abis siara live.... yg saya tak puas hati tentang petugas rtm yg interview Wan Jamak Wan Hassan boleh lak salah info....
penginterview : bla bla bla... sepanjang tiga tahun di skuad negeri sembilan bla bla....
wan jamak : disini saya nak betul kan info tu ye, saya sebenarnya baru dua tahun.. bla bla bla...
goshhhhh! para wartawan (sukan) sila lah buat kerja sket, yg bertanding malam tu cuma 2 pasukan takkan tak leh study background both squads kot! duhhhhhh!
sekian, Majulah Sukan untuk Negara!!!!




ps- ada sesiapa yg giler bola sezaman ngan i tak? i membesar masa liga semi-pro, kira zaman kebangkitan bola sepak malaysia... still ingat nama2 seperti; radhi mat din, nizam adha, hasyim mustapha, matlan marjan (he's super good! - go google!!!), lee kin hong....

2 comments:

honeylanz said...

hb has kt stadium mlm td.. dia ckp siap ada yg bakar kerusi! bengang dia sbb dia tax payer..boleh gitu? hahahhaa

linahilmin said...

honeylanz,
macam2 hal la fanatik ni kan..!

nuffnang