nuffnang

Tuesday, March 24, 2009

tak perlu yg mahal tanda kasih sayang!

Definasi kasih sayang pada tiap2 orang berbeza2..
dan masing2 juga ada cara yg tersendiri untuk tunjukkan kasih sayang...

dan ini ada satu situasi yg saya nk kongsi bersama; perbualan diantara seorang suami & isterinya:

pada suatu hari minggu, sang suami baru pulang dari pasaraya. Ditangannya penuh dengan barang belian, terutamanya barang dapur... ada sayur-sayuran, lauk-lauk basah & juga jajan2..
sampai dirumah, dihulurkan semua barang pada isterinya yg ketika itu berada didapur...

isteri: eh, abang beli ikan terubuk?
suami: a'ah... nampak tadi terus beli..
isteri: laaa.., bukan ke abang tak makan ikan terubuk?
suami: sayang kan suka ikan terubuk, tu yg abang beli....

tersentuh rasa hati...
walaupun ianya sekadar seekor ikan terubuk yg hanya berharga tak sampai pun rm4, tapi tanda ingatan suami yg buat ikan lebih mahal dari segala benda!
unik kan nilai rasa kasih sayang tu!

ps- mr hubby, i luv u!


-ni lah rupa ikan terubuk tu, yg dah dibakar, bersama menu lain sup sayur & ayam masak kicap-

gambar2 sampingan:











11 comments:

hezesuze said...

laaa rupenye citer dia sndri...hehehe

betul2 agree with lina mahal ke murah ssbuah hadiah tu xpenting...yg penting keikhlasan & peringatan kan...

Nurhayati said...

ikan terubuk feveret ku jua... kalau makan mmg tak toleh kiri kanan dah hahahaha

tanda sayang dan kasih dari seorang suami kepada isteri yang dicintainya... =)

Mrs LVoe said...

sha agree. tharu dear. trigt hubby suka beli goreng pisang bile amik sha kt opis.

biasa hubby xsuka sha mkn dlm kete tp dia tahu sha suka mkn panas2.. rindu lak kt hubby.

lina, hubby u sweet :-)

tigrismalaya said...

ye la...kalo menda2 kecik tapi orang tersayang ingat mmg teramat2 terharu kan...

tak kisah berapa harganya yang penting tanda ingatan ~ w/pown dapat menda mahal best amatkan? kan?...hihihihi...

~ziey~ said...

Yummy!Meleleh tengok.....
Sekali tengok2...dalam perut ikan tuh siap ade diamond sebijik!!! Haruss laaa terus jadik ikan terubok termahal kan....hihii

Mrs Noba said...

hi...

thanks for dropping by at my blog :)

linahilmin said...

lina - hezesuze,
a'ah citer sendri.. tajuk je propa sket!!!

lina - nurhayati,
terubuk mmg best sgt!!!

lina - mrs lvoe,
ur hubby pun sweet la sha sayang!!!

lina - tigrismalaya,
wah, klu dpt yg memahal harus lagi panjang entry blog ini ku tulisss!!!

lina - ziey,
klu sungguh ada diamond, ari2 i gi beli ikan tu kat econsave!!!!

lina - mrs noba,
mmg i slalu skodeng blog u!!!

mummYaeesh said...

so sweet!nak gak!woohoo...
dpt jajan 20sen pun da rasa sgt dihargai TAPI klu dpt yg mahal lagi sukerrrr!woohoo..lalalala..

linahilmin said...

lina - mummy Yaeesh,
dpt yg mahal harus la extra lompat2!

Anonymous said...

hope to meet ur kids...one day maybe....

linahilmin said...

lina - anonymous,
Insyaallah.... gaya tulis cam kita kenal je.. sila lah kenalkan diri!

nuffnang