nuffnang

Thursday, March 19, 2009

makan2....

-susunan gambar tidak mengikut tarikh pada gambar ye....-




nasi lemak, sambal, telur rebus, rendang ayam...



ni nasi lemak, live dari dalam pinggan mr hubby....




coffee & honey cake...



air asam, bbq grilled chicken & sup sayur




bbq grilled chicken...



daging salai masak lemak cili api, tauge & tauhu masak kicap...salai disini membawa maksud daging tu dipotong besar2, diletak atas hot pan then masa nk dibuat masak lemak baru dihiris kecil2...
takde maknanya saya nk menghidupkan api dapur arang bagai!



namun, rasanya tetap yummy!!! (yummy itu mengikut deria rasa saya ye...)



oohhh, kuih ni rasanya dia suka menyamar..., manakan tidak namanya saja ada pelbagai..
ada yg panggil kuih bingka, ada juga orang sebut kuih bakar & bagi orang2 utara menggelarnya kuih bengkang (bengkang je... bengkok takde!)...



roti canai segera yg super sedap & sambal sardin potato...
serious, roti canai ni amat sedap & lembut walaupun dah sejuk
my lil alone boleh abiskan 2pcs!!!
ada yg teringin nk beli tak???
roti canai frozen hasil buatan my mom... selain roti canai my mom jual karipap & juga pau...
so, pada orang2 Taiping & orang2 kawasan sekitarnya, leh la beli from my mom..
ni no hp my mom: 016-5441908 (puan zie)
ps- sambal sardin / apa2 jenis kuah tidak disediakan ngan roti canai ye :)

2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah betul2 meriah makanan nie ... wah ada bizness frozen .. jauh kt taiping nun ..

linahilmin said...

lina - diana,
a'ah my mom & dad yg buat since my dad dah pencen...

nuffnang