nuffnang

Monday, May 31, 2010

berapa kerap anda basuh tudung?


(sekadar gambar hiasan)





for those yg wearing headscarves, berapa kerap anda basuh your scarf / tudung; since basuh tudung mesti handwashed?
  • everytime lepas pakai?
  • after 2/3 kali pakai?
  • kumpul banyak2 then baru basuh?
  • setahun sekali?
  • entah.... rasanya tak pernah basuh pun???!!!!!



soalan saja2 sebab saya tengah rendam my tudungs... so, untuk saya sendiri adalah no 3!




5 comments:

MamaFaMi said...

Give me 5! Ada kawan...idaklah daku keseorangan! Hahaha...

p/s : Thanks for the wish dear. Amin.

Nurhayati said...

mengikut keadaan..
- kalau byk masa kat luar time panas terik.. peluh tu.. balik tu terus basuh..

- kalau takat gi jalan2 dalam shopping complex.. pakai dlm 3 kali, tak pun dlm 3 minggu paling lama.

- kalau ikutkan mood yg malas.. bila dah takde tudung nak pakai.. baru terhegeh2 nak basuh.

FAM said...

sekali or dua kali pakai, basuhlah tp I slalu kumpul jugak. agak2 dh xde tudung nak dipakai, baru kelam kabut nak wash. dsasar M sungguh

Hezesuze said...

oh sis opkos no 1..coz lagik2 now cuaca agak panas kan so dah tentu berpeluh lekat kt tudng....huhu

honeylanz said...

has no 3: kumpul semua baru basuh.
cuma mana yg dry clean..pakai dulu sampai 3-4 kali..br hantar dobi ;)

nuffnang