nuffnang

Sunday, January 24, 2010

soalan objektif : apa perasaan anda kalau.......

anda ada membeli tudung bercorak (printed bkn plain) dari sebuah gedung tudung yg famous di Malaysia yg sah2 lah harganya mencecah rm100 sehelai. pada suatu hari anda berjalan2 bergembira bersama keluarga di pusat membeli belah, anda tepandang di gerai2 (cart) yg ada dlm shopping mall tersebut anda ternampak tudung dengan corak yg SAMA dengan yg anda miliki, dan pula harganya cuma rm20 sehelai. jenis material kurang pasti sebab tak kuasa nak pegi pegang2!!! apakah perasaan anda ketika itu?

(a)rasa tertipu sangat & bersumpah takkan beli lagi tudung di kedai yg famous tersebut, lalu kat depan kedai dia pun tak mau tau!!

(b)tak rasa apa2 pun.... i punya mahal apa!!!!

(c)lain kali baik beli yg rm20 ni je, bukan orang tau pun... label brand pun dok kat dalam!

(d)tetap beli jugak di kedai famous tersebut..... sebab selesa sangat tudung nya! dah lah pilihan nya banyak & rambang mata dibuat nya!










ps yg takde kena mengena ngan tajuk entry :-
semalam i berjoli di munawwarah u'oll! 20% discount utk semua tudung kecuali yg cotton!
so, selamat menjamu mata & mengirai duit okeh! offer till 22nd feb 2010.

8 comments:

zailamohamad said...

kalau selesa, ape salahnya beli yang mahal..tengok keadaan juga ah, kalau tudung murah tu pun selesa juga, zaila rasa sama je kalau beli yang murah pun (ntah2 lagi jimat sebab boleh beli banyak dengan harga satu yang mahal tu)

honeylanz said...

rasa seperti di jawapan (a)

Hezesuze said...

pilih jwapan C

sbbnye i da pernah kene dah...time raya thn lepas..gegeh duk nk beli tudung kt butik ariani...katanye clust gtew..

ujung2 sib baik beli satu helai jek...jenjalan kt TAR adoaaiiii separuh erge tu....huhu

skali belek punya belek kualiti kain samejek...yg beza cuma brand gtew....huhu

now akak beli tudung yg murah dan selesa bila dipakai n cantik...huhu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

selalunya ada beza tdg mhl skit .. bezanya bila dah basuh .. tdg yg mhl tue still elok lagi even dah bsh byk kali ;-)

gEe said...

alar siannyer..
i mmg jenis tak beli tudung mahal2..tapi i respek org2 yg beli tudung mahal2 ni..ater cantik n selesa kan, sapa tamau..tapi tudung RM10 pun cantik n selesa gak..kalau pandai bergaya mmg nampak mcm mahal..hee..
or maybe sebab i tak pakai tudung ala2 munawarah tu..i pakai selendang panjang jer..senang..
err...apa2 pun its up to citarasa masing2 kan..
c

DaZzlingLilLy said...

samada C atau D kot..hehe..mmg kekadang camtu..bila dah beli yg mahal baru terjumpa yg lg murah..

makcikkantin said...

alahai lina,
makcik pilh C kot.
- kadang2 yg murah pun sedap pakai, dah pakai lama sikit boleh letgo.

- yang mahal pun (fr experience), after sometime loose jugak..., tgk yg lbeh murah, cam sama je (frust gak)

- conclusion; buy what's comfy, toksah kira brand sgt, dah jemu pass down kat sapa2

tunbegia said...

yang sudah terbeli sudah jangan dikenang, adalah hikmah disebalik semuanya itu,

salamm,

nuffnang