nuffnang

Monday, August 9, 2010

Buffet Ramadhan @ Red Box - APAKAH?????

First, when i was looking at this promo rasa sangat2 nak marah2!
am not a good person, nor a perfect muslim.. but i really tak boleh tolerate la ngan benda camni!

RED BOX, come on, jangan salah guna perkataan 'buffet ramadhan' tu, korang memang dah ada buffet tu kan, that's it.. tak perlu di promo sebagai buffet ramadhan... fikir logik, takkan orang tengah berterawikh, korang nak sedap2 karoake? sapa yg nak pegi tu, pegi lah.. sukahati.. masing2 punya hal! tapi, yg i nk marah sangat kat Red Box yg buat promo ni! kenapa perlu salah guna definasi 'ramadhan'....!

tak cukup ngan tu.... tu diaaaaaa, si tukang jadi spokeperson tu pun, awak lelaki Islam yg dah baligh takkan sanggup berkompromi ngan benda macam ni! sadis!





:(

4 comments:

FAM said...

I agree. in fact, tmpt2 yg tak dpt certification halal cuma kononnya diorang tak serve pork pun sibuk nak join in the fest. buffet ramadhan la, ramadhan offer la. i think pihak jakim patut amek port hal2 mcm ni kan. tak blh sewenang2nya nak amek kesempatan ramadhan tu.

Hezesuze said...

setujuuuuuuuuuuuuuuu
**smbil angkat tangan..

mmg melampau arr dowang nie...huh

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu ler ... i setuju dgn u .. mmg propaganda melalaikan ... isk..isk.. if buat promo hari raya takper la .. ini bulan yg mulia ...

Anonymous said...

hmmm....korang tak payah nak cakap lebih...kalau korang nak sembahyang terawih...silakan...kalau korang nak karaoke, blh je..it's a liberal country....aku tak rase isu promo niii mengganggu bontot korang...diorang juz nak maintain atau improve sales je kot...sebelom nak kutuk org lain pun....pi naik bilik dan cermin diri sendiri...cube tengok keliling korang, banyak yg korang ignore atas alasan benda tuuu perkara biasa...plus...kalau nak beribadah, tak semestinye kene dlm bulan ramadhan je...mmg kene ambik kesempatan dlm bulan niii jugak....ttp jgn pulak lalai dlm bulan2 lain pulak....

nuffnang