nuffnang

Tuesday, October 28, 2008

20 hari berlalu...




Alhamdulillah, diam tak diam dah 20 hari i gave birth to baby Ariana. So far, badan pun makin sihat, berat pun rasanya makin turun. lately, memang tak lalu makan, its a good sign utk cepat slim & trim.. masa bersalinkan Adam dulu memang susah nak turunkan berat badan, bersalin secara caesarean, tak merasalah nak berbarut, berbengkung bagai! and, this time i really watch my food intake.. kena disiplin! chaiiyok, chayokkk!
me, after 20days bersalin... in a slim & trim process..
harap2 berjaya laaa....


citer anak2
- Adam Dzarif nampak ok ngan his lil sister. at first, dia macam pelik when tiba2 ada orang lain dalm rumah.. but now.. ok. Bla adik Ariana nangis, Adam dah kelam kabut carikan botol susu adik & pass over to mummy suruh suap adik, pernah gak dia bagi his fav bolster to adik bila adik tido.., masa makan coco crunch pun ajak adik share, bagi kat tangan adik suruh adik makan... yg lucunya, bila Adam duduk dekat adik & adik nangis mesti Adam gelak! lucu agaknya..!!! Mummy believe Adam akan jadi abang yg baik & very protective to adik.. sayang adam!


- Ariana Damia pun Alhamdulillah, she's such a smart baby.. tak banyak kerenah pun! and best part, Ariana dah pandai pilih2... kalau duduk atas pangku mummy, jgn harap la ada orang lain yg leh pegang.. mesti "sebek2'! Ariana suka sangat kalau mummy starts talking to her.. her reaction cam paham je! tengok, pipi Ariana makin tembam! mummy sayang Ariana.., besar cepat2 k!
my darling girl yang cantik manis!

9 comments:

tigrismalaya said...

lina...mmg sgt2 comei, terutama pic last belah kanan tue..sgt bersahaja pose..geram nak gomol2 pipi ariana...

linahilmin said...

meh2 weekend ni dtg umah..
*i dah leh masak u'ol!

hOtMaMa said...

wahhh..mommy nyer dah slim ehh..! chaiyok2...!

Cyberwira said...

nanti adam dgn ariana leh jd geng bus sekolah..

linahilmin said...

lina to hotmama,
slim.... mmm, nan ado!

lina to cyber,
tu lah.. geng ngan irfan & shasya! gbs, sedia!

Mama Mia said...

Hi Ina,

Want to get slim n shaddy. What u have to do is brestfeeding and expressing your milk. In less than a month, u will have your youth weight! Trust me. hehehe...

i love breastfeeding.

- Aniza Amirudin-

babyelle said...

very cute lil ariana.. ummmuahh! geramku tgk!

linahilmin said...

lina to aniza,
lama x dengar khabar?
it didn't work on me, plus susu pun tak byk! everytime try to breastfeed ariana, she'll get cranky cam x cukup susu!

lina to babyelle,
takpe, tunggu baby wafi besar sket then can start produce lg sorang.. made in dubai, perhaps?...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah mmy cute la ur girls sorg nie ..chaiyokkk.... i rasa u akan berjaya utk slim nantie ;-)

nuffnang