nuffnang

Thursday, October 2, 2008

1 syawal - 1/10/2008


SALAM AIDILFITRI

this is how we spend our 1st day of raya at our home....
start my morning with, salam & mohon ampun maaf dari suami tercinta..
since adam dzarif, still tidur.. i'm calling my mom..
call mummy, nangis2 macam nak pengsan okeh! ni la first time beraya without family! sedih tau! then, talk to my papa (lagi lah, nangis2... saya anak manja papa!!!) then give a call to my mil (this year my mak beraya kat manjung)..
wake my lil boy up.. siapkan pakai baju melayu.. then, turun makan & layan tv!



watch tv!

lepas zohor je, semua dah ngantuk.. then apalagi.. zzzzzz....
bangun, makan & bersiap nak cari dinner & barang2 utk masak keesokan hari.. planned to cook kuah lodeh / lontong..
so, head up to Tesco..


adam's wearing Disneyland's hongkong-T & pumkin patch 3/4 pant..


dah beli barang semua.. stop by at mcdonald, beli happy meal utk adam..
then, terus keluar & jalan2 cari makan.. at first, thinking of makan at any cafe at Bandar puteri, then hubby nak makan pizza lak.. masuk Giant..



tapau je.. 2 regular pizza / coleslaw & chicken wings..


while waiting for the pizza, adam's playing / running at Giant kiddies place..
dah siap, terus balik..



adam makan cheese burger... 2/3 mulut je, coz baru habiskan 1 1/2 pizza!

sambung citer raya kedua nanti k!

4 comments:

Cyberwira said...

begitu terharu nya saya...

Saya pun sama.. bukan tiada kesempatan nak beraya di kiampung.. tp sebab mmg kampung dah ada kat sini..shah alam.. hehehe

linahilmin said...

my cyber...
tu lah pasal.. sedih okeh! tp takpe, Insyaallah, raya haji kita raya puas2.. but then ni pun still ok.. parents takde dekat pun, hubby & anak tercinta sentiasa ada disisi..

wah! syahdu tul ayatku itu!

Cyberwira said...

alhamdulilah.. yg penting permata hati dan hubby tersayang ada disisi dah kira bersyukur dah.. cuba kita fikirkan pasangan lain yang mungkin kena beraya di perantauan ke.. atau suami isteri berjauhan kerana tugas ke.. lagilah sedih kan.. hehe

juliana saidy said...

i miss u !!!!!!!

nuffnang