nuffnang

Monday, July 7, 2008

mummy's girl




i'm into week-26, and as my gynae's said both mummy & baby sihat.. Alhamdulillah! time flies very fast.. now already july, and Insyaallah in mid October my lil girl will pop-up.. so, far persediaan menyambut orang baru dah start sikit2, baru lah tak gelabah sangat.. org tua ada jugak yg pesan like, dont need to buy that soon., wait until 7-8mth baru la beli.. but, for me baik la bersedia dr awal.. we never know what might happen.. ada org bersalin as early as 6-7mth.. tak ke susah macam tu.. for me, adalah sikit2 yg dah dibeli.. like clothes (everytime g mall mesti nk kena beli, geram tengok!), hankerchief (wash cloth), baby binder (barut).. tinggal nk cari new baby cot & stroller.. tak sabar nak tunggu baby keluar.. perut dah la 'teramat besar'! harap2 semuanya ok nanti.. amin!


ps: my next maternity checkup is on june 26.. yeay! leh tengok baby!

1 comment:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

linajilmin > satu tips .. kalau u beli kulit popia dari kedai ... jgn simpan dlm fridge .. mcm kita terus beli & siap masukkan inti popia tue..sementara tgu inti siap msk, balut dgn kain basah pun boleh ... lagie satu time bungkus@gulung popia jgn buat kat bawah kipas .. nanti kulit dia cepat kering ..bukak kulit tue satu > masukkan inti .. JGN bukak byk2 time nk gulung tue ... ok .. hope this info help u .. wah dah ready nk smbt baby girl ;-)

nuffnang