nuffnang

Thursday, March 8, 2012

'serdahana'




*taken from fb*



i smile when i read this.
apa yg korang assume bila tengok ni?
sweet kan anak dia? and the daddy as well...., comel je tak faham.

pernah tak dengar orang sebut, hiduplah secara serdahana, live in a moderate life...?
ada yang sebut dalam nada baik, ada yg sebut dalam nada sarcastic...
tapi for me, we can't compare our life with others; meaning 'orang lain' punya tahap serdahana takkan sama dengan tahap serdahana kita, dan tahap serdahana kita tak mungkin sama dengan serdahana orang lain!
Serdahana orang A berkereta jenama nasional: Serdahana orang B berumah banglo 6 bilik; Serdahana orang C memiliki ferrari, Serdahana orang D ada his own airplane!
see, nampak tak?
please......, jangan buat sebarang assumption tentang hidup orang lain ok! Jangan sewenang2 adili orang lain dengan kata, berlagak, live in lavish life sedangkan orang lain ada tak makan! NO! NEVER! kita tak tahu tahap senang / susah orang macammana!

Hidup yg belum tentu panjang pendek ni tak perlulah kita serabutkan kepala dengan sibuk hal yang bukan2, jom sama2 berubah jadi lebih baik & lebih positif! Jom!

:p







- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

Has said...

btul2..lain orang lain corak kehidupan nye...kita be happy dgn own life sudah kan :)

Munnafendy said...

masih setia dgn ai punya kancil...lantak la org nak kata apa pun...hihi

zailamohamad said...

yang penting jaga hubungan dengan Allah swt..dari Dia kita datang, kepadaNYA juga kita pergi..

hanya kita yang tahu niat kita..manusia ni penuh dengan macam2 perasaan..moh amik yg baik2 sahaja:)

nuffnang